Nieuws gemist? Numerus fixus Technical Computer Science & student over oorlog Ethiopië

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: RIKKERT HARINK

Interview Erwin Medendorp | ‘Een incident staat nooit op zichzelf’

Erwin Medendorp is sinds februari manager Integrale Veiligheid, een nieuw gecreëerde functie binnen de Universiteit Twente. Vanuit zijn rol wil Medendorp zich richten op het ‘totaalplaatje’. ‘Veiligheid is bij uitstek een multidisciplinair vraagstuk.’

Ook numerus fixus voor Technical Computer Science

In navolging van de opleiding psychologie, voert ook Technical Computer Science een numerus fixus in, vanaf het collegejaar 2022-2023. Portefeuillehouder onderwijs Arend Rensink noemt de maatregel een ‘noodgreep’, om de ‘ongebreidelde groei’ aan studenten het hoofd te kunnen bieden.

Interview Aiko Pras | ‘We moeten de fundamentele discussie over onze data aangaan’

Achttien cybersecurity-hoogleraren, verenigd binnen ACCSS, waarschuwden in een open brief Nederlandse universiteiten voor de gevaren van Amerikaanse clouddiensten. ACCSS-bestuurder en UT-hoogleraar cybersecurity Aiko Pras legt uit waarom de experts aan de bel trekken.

Kisanet Molla uit Ethiopië | 'Hopelijk kan ik terug om te helpen bij de wederopbouw van Tigray'

Kisanet Molla is UT-studente, CEO van haar eigen start-up en activiste, die pleit voor het stoppen van de oorlog in haar thuisland Ethiopië. ‘Ik kan niet terug, het is daar levensgevaarlijk voor mij.’

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.