Merel van der Stelt wint professor Vooijs Award

| Stan Waning

Masterstudent technische geneeskunde Merel van der Stelt is winnaar van de prof Dr. G.P. Vooijs Award. Voor haar stageonderzoek naar het maken van protheses ontving ze tijdens het virtuele Technical Innovation Medicine congres een de geldprijs van 1.000 euro.

Merel van der Stelt ontvangt de award.

Van der Stelt deed haar stage in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone. Met een 3D printer, software en een 3D Handscanner maakte ze voor veel mensen het verschil in het Afrikaanse land. Door de inzet van Van der Stelt kon het 3D lab in het ziekenhuis flinke stappen vooruit maken. In samenwerking met de industrie, prothesemakers, revalidatieartsen, tropenartsen en fysiotherapeuten maakte ze armprotheses voor patiënten.

De prijs is vernoemd naar Peter Vooijs en werd voor de achtste keer uitgereikt. UT-hoogleraar Michel van de Putten, voorzitter van de award, licht op de site van de UT toe waarom de award naar Van der Stelt ging. ‘Het onderzoek van Merel is een prachtig voorbeeld van gebruik van techniek voor concrete klinische vragen. Het is heel bijzonder hoe Merel zelf patiënten bezocht en producten gerealiseerd heeft. Merel werkte altijd zeer zelfstandig en hield altijd het doel zeer goed voor ogen. Haar werk is bewonderenswaardig en innovatief en verbetert sterk de kwaliteit van leven.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.