Appelboomgaard bij Boerderij vernoemd naar Marina van Damme

| Redactie

De appelboomgaard naast de voormalige Faculty Club is vernoemd naar Marina van Damme. Dat werd vrijdag tijdens de dies natalis bekend gemaakt. Van Damme was in 1965 de eerste gepromoveerde aan de Technische Hogeschool Twente, de voorloper van de UT.

De vernoeming is een verlaat verjaardagscadeau en een eerbetoon aan Van Damme’s betrokkenheid bij jonge vrouwelijke UT-alumni. Elk jaar wordt de Marina van Damme beurs uitgereikt aan een succesvolle UT-alumna. De beurs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 9000 euro.

De Marina van Damme Appelboomgaard bij de voormalige Faculty Club refereert aan de bijeenkomsten van het Marina van Damme Netwerk, een netwerk dat bestaat uit alle beurswinnaressen. Deze ontmoeting is ieder jaar bij Van Damme thuis ‘onder de appelboom’. Ter gelegenheid van de vernoeming is een Groninger Kroon-appelboom aangeplant bij de voormalige Faculty Club, dezelfde soort als bij Van Damme thuis. 

De beursuitreiking was dit jaar voor het eerst tijdens de dies, waar Pavlina Nanou de beurs in ontvangst nam. Vanwege de coronacrisis was de dies dit jaar grotendeels online. De vernoeming kon daarom niet live, in aanwezigheid van Marina van Damme, plaatsvinden. Ook het symposium ter ere van haar negentigste verjaardag in het U Parkhotel kon eerder niet doorgaan. Het symposium zal op een later moment alsnog plaatsvinden.

Foto: Marina van Damme bij de Entrepreneurial Day 2018 - door Gijs van Ouwerkerk 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.