UT in ranking organisaties met beste reputatie

| Redactie

De UT staat op plek 429 in de jaarlijkse ranglijst van Managementtijdschrift MT en hoort daarmee bij de 500 organisaties met de beste reputatie. Sectorgewijs eindigt de UT op 23 en bekleedt daarmee de laatste plaats van de hogeronderwijssector.

Het tijdschrift Management Team (MT) maakt sinds de jaren ’90 een jaarlijkse reputatieranglijst, de MT500. De hamvraag: welk bedrijf in Nederland heeft de beste reputatie bij zijn 'peers'? Een groep van 4662 ondernemers, managers en bestuurders gaf daar dit jaar gehoor aan de oproep van het tijdschrift om te stemmen.

ASML voert de ranglijst aan, gevolgd door Shell en de Efteling. De UT nestelt zich op plek 429, tussen SBM Offshore en Peugeot-Citroën.

MT categoriseerde daarnaast de universiteiten en hogescholen. In dat lijstje staat de Erasmus Universiteit bovenaan, gevolgd door de TU Delft en Nyenrode. Van alle hogeronderwijsinstellingen die de top 500 haalden, staat de UT onderaan, op plek 23 in haar sector.

Hoe de lijst tot stand kwam? In een notendop: respondenten mochten alleen een oordeel vellen over organisaties in hun eigen branche. Ze vulden hun top drie van meest bewonderde bedrijven in die ze vervolgens op vijf aspecten beoordeelden: klantgerichtheid, productleiderschap, de kwaliteit van de uitvoering, goed werkgeverschap en, voor het eerst dit jaar, duurzaamheid.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.