Veertig jaar Historische Studieverzameling EWI

| Leon Holweg

De Historische Studieverzameling EWI bestaat donderdag 21 februari veertig jaar. Reden voor de vrijwilligers, bestaande uit gepensioneerden van de faculteit, om een open middag te houden.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk
Archieffoto Historische Studieverzameling EWI

Deze middag is bedoeld voor medewerkers van de faculteit, relaties en genodigden. Zij kunnen dan de bijna 1400 apparaten tellende verzameling van elektronische, elektrische en mechanische apparaten, bekijken. Studenten kunnen terecht op ouderavonden of op afspraak.

Dick Bosman

De eerste aanzet tot de Historische Studieverzameling werd veertig jaar geleden gegeven door Dick Bosman, toenmalig decaan elektrotechniek. ‘De studieverzameling besloeg destijds uitsluitend elektrotechniek maar nu dus de gehele faculteit EWI’, vertelt Albert Schoute, vrijwilliger bij de organisatie.

Formeel tintje

De open middag begint om 12.00 en duurt tot 18.00 uur. Omstreeks 16.30 uur vindt er een toespraak plaats van de voorzitter van de vrijwilligers en tevens emeritus hoogleraar metrologie, Paul Regtien. ‘Om er een formeel tintje aan te geven’, aldus Schoute. De Historische Studieverzameling EWI is gevestigd op de vijfde verdieping van gebouw Carré.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.