Klein Hollywood in gebouw Ravelijn

| Reinout de Jong

De Ravelijn was gisteren omgetoverd tot filmset. Opnames voor de Twentse bioscoopfilm ‘De Beentjes van St. Hildegard’ vonden er plaats. ‘De aflopende trappen, de kleur van het hout, alles werkt in voordeel voor deze scène’, zegt regisseur en producent Johan Nijenhuis over de gekozen locatie.

De tragikomische film gaat over een echtpaar dat haar pensioen nadert en met een problematisch huwelijk worstelt. Herman Finkers speelt de hoofdrol, actrice Johanna ter Steege zijn vrouw. De opnames op de campus waren voor een scène waarin Johanna een lezing geeft. ‘De ruimte in Ravelijn is complementair aan haar rol. De aflopende trappen, de kleur van het hout, alles werkt in voordeel van haar statuur en persoonlijkheid,’ vertelt Nijenhuis. ‘Bovendien is het een Twentse film. Alles speelt zich af in deze regio en daar horen Twentse locaties bij.’

Het fietspad dat te zien is vanuit de Ravelijn, was tijdelijk afgesloten om te voorkomen dat mensen door het shot fietsten. Om de opname toch zo natuurlijk te laten overkomen, waren er acteur-fietsers ingezet die elk op hun beurt voor het raam langs fietsten. Van de kleine dertig figuranten die deelnamen als ‘studenten’ in de lezingzaal, was een kwart UT-student.

De film komt in de herfst van 2019 uit.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.