Slapen met ranzige vis: Delfts corps in fout bij ontgroening

De TU Delft tikt het studentencorps op de vingers vanwege een vernederende en medisch onverantwoorde ontgroening. De aspirant-leden moesten onder meer overnachten in een kamer ‘met een ranzige vis’.

De universiteit kreeg een anonieme, telefonische klacht over de ontgroening van het Delftsch Studenten Corps, schrijft universiteitsblad Delta. Het bestuur liet onderzoek doen en ontdekte dat er inderdaad ontgroeningstaferelen hadden plaatsgevonden.

Zo moesten drie mannelijke nuldejaars zich op straat of in de deuropening uitkleden: ze mochten alleen hun onderbroek aanhouden. Ook moest een jongen op zijn knieën een trap beklimmen, terwijl hij knieletsel had.

Verder moesten de aankomende leden in een kleine ruimte slapen, waar ze geen plek hadden om hun slaapmatjes helemaal uit te rollen. En daar was ook ‘een ranzige vis’ neergelegd.

De universiteit bestraft de gezelligheidsvereniging met een strafkorting op de bestuursbeurzen: ze krijgen 25 procent minder, en misschien zelfs nog minder. De vereniging mag zich ook niet presenteren op de komende ontvangstweek voor nieuwe eerstejaarsstudenten.

De president van het Delftsch Studenten Corps erkent verantwoordelijkheid, maar vindt de straf te zwaar. Vernederend was het allemaal niet en die knieblessure viel wel mee. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.