Elsevier: UT meest ondernemend en hoogste impact

| Jelle Posthuma

De UT is donderdag voor de derde keer uitgeroepen tot de meest ondernemende universiteit van Nederland. Daarnaast heeft de universiteit de hoogste maatschappelijke impact per wetenschapper. Dat blijkt uit onderzoek van het Haagse bureau ScienceWorks, gepubliceerd in weekblad Elsevier.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

ScienceWorks maakt de Impact Ranking sinds 2011 tweejaarlijks bekend. In deze ranglijst wordt gemeten welke universiteit de meeste maatschappelijke impact heeft. Het onderzoek is gebaseerd op vier categorieën. Hoe ondernemend is de universiteit, hoe sterk is de samenwerking met de praktijk, hoe goed is de communicatie via de publieke media en hoe betrokken is de universiteit in het maatschappelijk debat.

Ondernemend

De Universiteit Twente behaalt in de categorie ‘ondernemend’ de beste score. Daarnaast heeft de UT gemiddeld de hoogste score en heeft daarmee – gemeten per onderzoeker – de hoogste impact van Nederland. Het Haagse bureau ScienceWorks stelt de ranking samen op basis van publieke bronnen en door universiteiten aangeleverde informatie.

Ondernemersklimaat

Victor van der Chijs, voorzitter CvB, is wederom trots op de uitslag. ‘Het is geen verrassing dat samenwerking met de Regio Twente, provincie Overijssel, gemeente Enschede, Saxion en het bedrijfsleven ons ondernemersklimaat versterkt en zorgt voor een toonaangevende, technologische topregio in Europa. We hebben daarin vijfendertig jaar ervaring en resultaat. Desalniettemin moeten we scherp blijven op deze samenwerking. Andere regio’s zitten ons op de hielen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.