Twee UT’ers winnen Jong Talent Afstudeerprijs

| Rik Visschedijk

Myrthe Bruning en Tycho Brug, twee UT-afstudeerders, krijgen maandag 27 november een Jong Talent Afstudeerprijs bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschapen (KHMW).

Photo by: JoonasKaariainen

De KHNW reikt de Jong Talentprijzen jaarlijks uit om het wetenschappelijk onderwijs in de technische vakken te bevorderen. In totaal zijn er elf afstudeerprijzen en 61 aanmoedigingsprijzen voor de beste studieresultaten in het eerste jaar.

Samenvloeiende druppels

Myrthe Bruning krijgt de Shell Afstudeerprijs voor Natuurkunde ter waarde van vijf mille. Ze deed voor haar master fundamenteel onderzoek naar hoe druppels samenvloeien en de eigenschappen die daarin een rol spelen. Voor haar onderzoeken ontwierp en bouwde ze zelf een experimentele opstelling. Volgens de jury is de combinatie van een nieuw experiment met een nieuwe theorie uitzonderlijk. Bruning is inmiddels PhD in de Physics of Fluids-groep, waar ze onderzoek doet naar het gedrag van druppels in gel.

Besturing exoskelet

Tycho Brug krijgt de Philips Afstudeerprijs voor Biomedische Technologie ter waarde van drie mille. Hij onderzocht hoe de besturing van een exoskelet verbeterd kan worden. Hiervoor gebruikte hij een bestaand model van het menselijke lopen en wist dat verder uit te breiden, zodat mensen met een handicap een kleinere kans hebben op vallen. Brug doet nu onderzoek bij de Biomechanical Engineering-groep, waar hij zich richt op het ontwikkelen van bio-geïnspireerde besturing voor exoskeletten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.