Alpha laat daklozen smullen

| Marianne de Beer

Het was gisteravond smullen geblazen, voor vijf dakloze Enschedeëers. Zij kregen namelijk van de christelijke studentenvereniging Alpha een warme maaltijd aangeboden in de Sociëteit.

Het initiatief voor de actie kwam van Alphalid Suzanne Wassenaar (20). ‘Afgelopen weekend waren we met een aantal leden op een conferentie over het thema ‘Recht doen’. Daar werden we uitgedaagd om uit onze comfortzone te stappen en daarbij om te zien naar onze medemens. Dit kan natuurlijk door in het vliegtuig te stappen naar een ontwikkelingsland, maar wij besloten het in onze eigen omgeving te proberen’, aldus Wassenaar.

Al eerder op de dag gingen Alphaleden daarom gisteren de straat op om daklozen aan te spreken en uit te nodigen voor de maaltijd. Ondertussen werd er door een kookteam een ‘stevige maaltijd’ bereid.

Uiteindelijk kwamen er vijf genodigden naar de sociëteit. Wassenaar: ‘Ik had niet verwacht dat er zoveel dakloze mensen zouden komen. Ze waren erg dankbaar. Ik ben heel blij dat het ons is gelukt om mensen hierheen te halen en vond het mooi om hun verhalen te horen. We zijn ervan overtuigd dat elk klein gebaar telt en we willen andere studenten dan ook uitdagen om in hun eigen omgeving te kijken naar hoe zij een verschil kunnen maken, hoe klein dat dan ook mag zijn.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.