Pandora, een über ‘nerdspel’

| Joëlle Willemsen

Mocht je deze week studenten over de campus zien vliegen met foam knuppels, vrees niet, dit zijn deelnemers aan Pandora, een vijfdaags puzzelevent georganiseerd door studievereniging Inter-Actief. ‘We krijgen er allemaal een kick van’, aldus deelnemer Lourens van Emmerik.

Photo by: Robin van Emmerloot

De puzzelwedstrijd gaat vandaag de derde dag in. Het is een hype bij de studievereniging en het tilt volgens de organisatie het puzzelen naar een hoger niveau. Deelnemers lossen voornamelijk in de nacht puzzels op, maar ook overdag gaat het spel door.

Magie

Eén team, gespot in de Waaier, bestaat uit zes oud-studenten die voor de achtste keer meedoen aan Pandora. Lourens van Emmerik (27, oud-student Applied Physics) legt de magie van het spel uit. ‘We krijgen er allemaal een kick van, het is een grote uitdaging’. Leo Visser vervolgt: ‘Het is een mix van disciplines, je hoeft geen informatica te doen om geschikt te zijn’. De heren verfijnden de afgelopen jaren hun tactiek. Ze zijn vastberaden deze keer  hoger te eindigen dan de derde plaats.

Team Boot’s Loveboat, vernoemd naar deelnemer Jasper Boot doet ook al vaker mee. Ze noemen de Pandora ‘een über nerd spel, waarbij je de hele avond puzzelt en over de campus loopt met sticks, blaaspijpen en geldzakken’.

Licence to kill

In totaal zijn er 25 teams. Elke avond begint met een bijeenkomst in de Waaier waarin alle spelers die overdag ‘gekilld’ zijn, opnieuw ‘licence to kill’ krijgen. Het verhaal van de vorige dag komt aan de orde evenals de bedoeling van komende nacht.

Een envelop met de eerste puzzel wordt uitgedeeld, iedereen staat te trappelen om te beginnen. Na het startsein, stormt iedereen de zaal uit. Jeroen Weener (informatica) legt uit: ‘Er zijn elke dag acht puzzels op te lossen, maar voor de eerste vijf krijgen de teams een tijdsbonus. Iedereen wil zo snel mogelijk van start’.

24 uur per dag

De commissie is sinds november vorig jaar bezig met de voorbereidingen van dit naar eigen zeggen ‘epische event’. Voorzitter Lindsay Kempen (technische informatica): ‘Iedereen doet waar hij of zij goed in is. We leren er veel van, zo ben ik beter geworden in organiseren’. Momenteel draait het 24 uur per dag om Pandora. Uitgeput zijn ze allerminst. ‘Je stopt er veel in, maar je krijgt er ook veel voor terug, want iedereen waardeert je werk.’