Gedichtjes over katten, liefde en fietsen

| Marianne de Beer

Het is vandaag Gedichtendag en daarom typte de Rotterdamse dichter Lars van der Werf twee uur lang versjes in het Theatercafé. Speciaal voor studenten en hun geliefden maakte hij versje op maat.

Photo by: Arjan Reef

Nippend aan een mok met bier ontvangt Van der Werf een groot aantal van zijn fans. Hij typt aan de lopende band. ‘Het is veel drukker dan ik dacht, maar dat had ik achteraf gezien ook wel kunnen verwachten: ik ben niet zo vaak in het oosten’, aldus Van der Werf.

Ouders en zusjes

Hij verwelkomt de studenten hartelijk en vraagt waarover hun gedicht moet gaan. Het liefst schrijft hij over de liefde, maar er komen ook versjes over ouders, zusjes, fietsen en katten langs.

Hij signeert zijn boekjes ('Versjes van Lars' en 'Heb lief', red.) die veel bezoekers meenamen. Iedereen die bij hem aan tafel komt, gaat zo’n vijf minuten later weg met een glimlach op het gezicht en een versgetypt gedichtje.

Voor UT Nieuws maakte hij een gedichtje wat zijn dag in Enschede goed beschreef: een versje over het internationale karakter van de UT.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.