UT'er wordt president ICSEI

| Ton Fiselier

Kim Schildkamp van de vakgroep docentontwikkeling (ELAN), is verkozen tot president van het International Congress of School Effectiveness and Improvement (ICSEI).

ICSEI is een organisatie bestaande uit delegaties uit meer dan tachtig landen, die onderzoekers, beleids- en onderwijsmedewerkers samen brengt om kennis uit te wisselen en te delen, met als doel onderwijs op internationale schaal te verbeteren.

Schildkamp wordt pas in januari 2019 geïnstalleerd. Tot die tijd is ze president-elect van ICSEI. In die rol draagt ze bij aan het dagelijks bestuur van de organisatie. Dat doet ze samen met huidig president Andy Hargreaves van Boston College en met de voormalig president Michael Schratz van de Universiteit van Innsbruck. ‘Er is voor die opzet gekozen om de continuïteit van de organisatie zo goed mogelijk te waarborgen’, aldus Schildkamp.

Praktijk, beleid en onderzoek

Ambities heeft de associate professor zeker. ‘Ik wil als president-elect en aankomend president van ICSEI bijdragen aan onderwijs verbetering. Een van de mooie dingen van de organisatie is dat je niet alleen met onderzoekers te maken hebt, maar dat praktijk, beleid en onderzoek bij elkaar worden gebracht. Het is belangrijk dat onderzoekers input krijgen van beleid en praktijk, zoals docenten en schoolleiders.'

Schildkamp vervolgt: 'Tevens is het van belang dat mensen vanuit beleid en praktijk beslissingen niet alleen maar baseren op intuïtie en ervaringen uit het verleden, maar dat wetenschappelijk onderzoek hier ook een rol in speelt. Samen kunnen we de kwaliteit van het onderwijs en het leren verbeteren. En dit is wat mij betreft de kern van ICSEI: Samen het onderwijs voor alle leerlingen verbeteren. Want onderwijs draait uiteindelijk om de leerlingen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.