Opening kunstgrasveld gevierd met voetbalcafé

| Peter Wolbers

De opening van het nieuwe kunstgrasveld bij het Sportcentrum is donderdag uitgebreid gevierd. Onder veel belangstelling openden de FC Twente Vrouwen de nieuwe kunstgrasmat met een demotraining, waarna studentenvoetbalvereniging Drienerlo het opnam tegen de FC Twente All Stars. De avond werd afgesloten met een voetbalcafé. Te gast waren Wim Kieft en huidig FC Twente-trainer René Hake.

Het kunstgrasveld werd gistermiddag om 17:00 uur officieel geopend door Mirjam Bult, vice-voorzitter van het College van Bestuur. Zij verrichte de aftrap, waarna de Twente Vrouwen hun kunsten op het veld mochten vertonen.

Hierna was het de beurt aan de mannen van VV Drienerlo en de FC Twente All Stars, een verzameling van oud-FC Twente spelers. Beide teams vermaakten in een leuke wedstrijd de toeschouwers, die ondanks de druilerige weeromstandigheden in groten getale waren toegestroomd. Ondanks een snelle 0-2 achterstand trokken de studenten uiteindelijk aan het langste eind door met 3-2 te winnen.

EK 1988

De avond werd afgesloten met een voetbalcafé, met als gasten oud-international en analist Wim Kieft en de huidige trainer van FC Twente, René Hake. Onder leiding van AD-journalist Eddy van der Ley gaven de heren hun mening over nieuwe technologische ontwikkelingen in het voetbal, blikten ze terug op het succesvolle EK 1988 en lieten ze zich uit over verschillende randzaken in de voetbalwereld.

Kieft is voor vele voetbalfans bekend vanwege zijn rake kopbal tegen Ierland op het EK 1988, waardoor Oranje zich plaatste voor de halve finale en uiteindelijk het toernooi zou winnen. De aandacht ging deze avond dan ook meerdere malen naar die zomer. Zo sprak Kieft ook over de huldiging in eigen land. ‘We landden met het vliegtuig in Eindhoven en moesten toen nog 3,5 uur in de bus naar Amsterdam zitten. Die bus ging alleen maar 20 km/h, omdat de hele weg vol stond met supporters. In het begin zwaaide je dan nog naar al die fans, maar rond Den Bosch had ik het wel gezien met dat zwaaien.’

Grijze haren

René Hake gaf een kijkje in de keuken bij FC Twente en ging onder andere in het rumoerige afgelopen jaar, waar faillissement dreigde voor de tukkers. ‘Het aantal grijze haren op mijn hoofd is wel toegenomen. Ik heb me vooral met het voetbal bezig gehouden, want de aandacht moest bij de groep liggen. Desondanks was al het gedoe om de club heen wel merkbaar. Wel is het een waardevolle ervaring voor mij als trainer. Zo’n situatie leer je niet op de trainerscursus.’

De heren blikten tenslotte ook nog even vooruit op de Twentse derby van aankomende zondag. FC Twente reist dan af naar Almelo om het op te nemen tegen Heracles Almelo. Beiden gasten gingen uit van een Enschedese zege.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.