Vier miljoen voor Fraunhofer

| Rik Visschedijk

Voor het Fraunhofer Institute, Europa’s grootste non-profitorganisatie voor toegepast onderzoek, wordt op de campus een bedje gespreid. De provincie Overijssel stelt hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar.

Photo by: Flickr

Daarnaast is er 2 miljoen euro beschikbaar voor de verdere ontwikkeling van CTW-expertisecentrum ThermoPlastic Composites Research Centre (TPRC), dat werkt aan de ontwikkeling van thermoplastische composieten voor onder andere de lucht- en ruimtevaart. Dit bedrag is bestemd voor het oprichten van een applicatiecentrum.

Project Center

De UT heeft in augustus 2015 een memorandum of understanding getekend met Fraunhofer, dat meer dan honderd gespecialiseerde toegepast onderzoek vestigingen heeft in Duitsland. Er komt op de campus een 'project center' voor design and production engineering in complex high-tech systems. De UT werkt daarbij nauw samen met het Fraunhoferinstituut voor productietechnologie (IPT) in Aken, Duitsland. Bij gebleken succes zal het project center uitgroeien tot een onafhankelijk instituut, gericht op gezamenlijke R&D-projecten met de industrie.

De vier miljoen vanuit de provincie is bestemd voor de oprichting van het centrum, de opstart met de industrie en de nodige onderzoeksfaciliteiten. De exacte uitwerking van het plan zal tot na de zomer op zich laten wachten.

Investeringsvoorstel

De bedragen worden genoemd in het investeringsvoorstel dat bij Provinciale Staten ligt. Het geld voor Fraunhofer en TPRC is al apart gelegd. Deze investeringen maken onderdeel uit van een bedrag van 12 miljoen euro dat de provincie Overijssel reserveert voor de totstandkoming van Technology Base Twente. Het gaat hier om een eerste investering in de regionale maakindustrie. Op 6 juli zal Provinciale Staten een besluit over het voorstel nemen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.