Met bolletje kaas over de campus

| Maaike Platvoet

Het was een beetje zigzaggen tussen afgeknapte takken en bladeren. Maar bovenal betekende de lunchwandeling van Gezond en Sterk op het Werk een lekker uurtje stappen op de campus.

Startpunt is de Faculty Club, waar alle wandelaars worden getrakteerd op een asperge-cocktail. Hier kun je ook kiezen om een ‘wearable’ te dragen tijdens de tocht, zoals een horloge dat je stappen bijhoudt.

Bolletje kaas

De wandelroute gaat vervolgens langs de Ravelijn en de Horst, waar de schade van de hoosbuien goed zichtbaar is. Hoewel nog maar net op weg, krijgen alle deelnemers bij het kraampje van Topvorm Twente een bolletje kaas of ham aangeboden. En gelijk ook maar wat advies over arbo-gerelateerde klachten. ‘Zit je eigenlijk wel goed achter je bureau? Je kunt ook altijd een afspraak maken met een fysiotherapeut.’ Toch maar even een foldertje meenemen. En natuurlijk een broodje kaas.

Een stukje verder belanden we in het bos. Een tamelijk onbekend stukje terrein, vlakbij de Horstlindelaan. Ook hier stikt het van de afgebroken takken, flinke modderpoelen en omgevallen bomen. Daar is het Facilitair Bedrijf nog wel even zoet mee. De pas houden we er ondertussen stevig in. Via het bospaadje belanden we achter de Hogekamp. ‘Ze gaan eindelijk de boel strippen daar he? Dat werd echt wel tijd.’

Stukje promotie

We lopen naar de Sintelbaan – ‘Eigenlijk moeten we U-Track zeggen toch?’ – waar peren, appels en bananen klaar liggen. Een stukje promotie over het cultuuraanbod en Studium Generale en de Twentse Vrouwenloop, horen we braaf aan. De peer is lekker sappig, de banaan hapt prima weg.

Na een rondje om de atletiekbaan wacht ons nog een vers mango- of bananensapje. ‘Is-ie echt versgeperst?’ Dat weet de organisatie niet helemaal zeker. De smaak is prima, het is overduidelijk ‘pakjessap’. Geen punt, vinden we. Helemaal niet als we ook nog bonnen ontvangen voor een gratis groepsles en het zwembad.

4000 stappen

De wearable gaf aan dat we 4000 stappen hebben gezet. De loopgegevens van de deelnemers worden door het Persuasive Health Technology lab-team nog verder onderzocht. In september zal hier meer over bekend worden gemaakt in de Gezonde Week.

Ruim een uur later zitten we achter de computer. Dat was nog eens lekker lunchen.

Drie lunchwandelingen zijn er deze week georganiseerd voor medewerkers. Gisteren deden maar liefst 85 mensen mee, vandaag waren er 75 wandelaars en voor de donderdag hebben zich 55 deelnemers ingeschreven. Er is donderdag nog plaats om mee te loepn. Start is bij de Faculty Club, tussen 12.00 en 13.00 uur. Aanmelding kan via www.utwente.nl/gezondeweek

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.