Ride for the Roses over de campus

| Rense Kuipers

De Ride for the Roses, een fietstocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, komt op 4 september over de campus. Sowieso doen twee bedrijfsteams mee vanuit de UT, een met het mountainbike-evenement, het andere met de toertochten.

De start en finish van de negentiende editie van de fietstocht – op 4 september – zijn op de voormalige vliegbasis Twenthe. Direct na de start zullen zich naar verwachting zo’n zesduizend fietsers richting de UT begeven. Het is de bedoeling dat ze achter de Hogekamp de campus opkomen en zonder omweg via de hoofdingang hun weg vervolgen.

Emotie delen

Deze editie van Ride for the Roses wordt georganiseerd vanuit de Regio Twente, legt voorzitter van het organisatiecomité Peter van Rooijen uit. Verder worden er voor het eerst in de geschiedenis van het landelijke fietsevenement mountainbikeroutes uitgezet.

Onder het oogmerk van ‘economische vitaliteit in de regio Twente’ wil de organisatie ervoor zorgen dat deze routes ook na het evenement duidelijk aangegeven staan, zodat mountainbikers makkelijker hun weg weten te vinden in en naar de regio.

Van Rooijen benadrukt dat het primaire doel van Ride for the Roses is om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, specifiek het onderzoek van professor Delwel (Erasmus MC) om de bron van leukemie op te sporen. ‘Daarnaast willen we een plek bieden voor mensen om een troostrijk evenement te hebben. Je deelt je emotie rondom kanker met elkaar. Ten teken van deze verbondenheid wordt bij de start ‘The Rose’ van Bette Midler gezongen.’

UT-bedrijventeam

Voor UT-medewerkers is het mogelijk om met twee teams mee te doen. Teamleiders voor de mountainbikeroutes van zo’n 70 kilometer zijn Ingrid Bosscha (Sportcentrum) en hoogleraar Albert van den Berg. Captains voor de toertocht (25, 50 of 100 kilometer) zijn Marco Stol (FEZ) en Wiebe van der Veen (M&C).

Daarnaast is de organisatie op zoek naar vrijwilligers, zo’n 350 in totaal. Bijvoorbeeld voor hand-en-spandiensten (voornamelijk op de vliegbasis) als het uitdelen van rozen bij de finish, maar ook verkeersregelaars, opbouwers, cateringhulp en social media-medewerkers.

Pim Fij, directeur van het Facilitair Bedrijf van de UT, zegt ‘blij verrast’ en ‘trots’ te zijn door het enthousiasme dat hij al heeft gezien. Zo staat in juni een spinningmarathon gepland in het UT-sportcentrum en is UT-wielervereniging Klein Verzet van plan hun studentencup de dag voorafgaand aan de Ride for the Roses te houden.


Als je je wil inschrijven voor een van de UT-bedrijventeams, kun je mailen naar Ingrid Bosscha. Aanmelden als vrijwilliger voor het evenement kan hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.