Euros-roeier ‘blikt’ bij Damen Regatta

| Peter Wolbers

Bij de Damen Raceroei Regatta op de Willem-Alexander Baan vlakbij Delft is Euros-roeier Chris Lokin afgelopen weekend in zijn categorie erin geslaagd de concurrentie achter zich te laten en te blikken. De zware vier zonder van Euros pakte een zesde plek in de finale en haalde daarmee haar eerste punten van het seizoen binnen.

Bij de Lichte Senioren A maakte Chris Lokin in de skiff er een spannende race van. Bij de tijdsmeting op de 1.500 meter lag de Enschedese student nog op de derde plek, maar met een sterke eindsprint passeerde hij in de laatste 500 meter zowel de Groningse Damion Eigenberg (tweede) als Vincent de Vries (derde) uit Utrecht. Het verschil tussen Lokin en Eigenberg op de streep was na meer dan zeven minuten roeien uiteindelijk slechts iets meer dan een halve seconde.

Tweede plek

Bij de middengroep Zwaar startte de vier zonder van Euros sterk in haar voorwedstrijd en lag de boot al snel op de tweede plek. Een botsing tussen twee andere boten na 1.300 meter zorgde echter voor een herstart, waardoor de Enschedese studenten maar liefst 3.300 meter in totaal diende te roeien. De ploeg eindigde in de voorwedstrijd alsnog als tweede en plaatste zich daarmee voor de eindstrijd. In die finale kon de boot geen potten breken en eindigde het als zesde en laatste. Door het behalen van de finale pakte het team wel drie punten in het klassement, voor het eerst dit seizoen dat de boot in de punten eindigt.

De heren vier-met-stuur van Euros behaalde zaterdag bij de nieuwelingen de derde plek in de A-finale, waarna de Euros-dames in dezelfde categorie die prestatie evenaarde. Theo van Hal plaatste in de lichte beginnelingen skiff zich voor de A-finale, maar kwam daar niet verder dan de zesde plek. Op zondag deed de nieuwelingen vier-zonder heren in de A-finale niet mee om de prijzen, met een vierde plek als resultaat. Een dag na te hebben geblikt eindigde Chris Lokin tenslotte als vierde in de A-finale in bij de lichte nieuwelingen skiff.

Overige sportuitslagen:

Honkbal

Heren, 3e klasse D: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – HSV The Eagles 1: 25-26

In een duel waar beiden teams met grote regelmaat over de thuisplaat wisten te komen, waren het de Deventerse Eagles die nipt aan het langste eind trokken. Komende week spelen de honkballers uit tegen de Emmense Bedrocks.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: EKCA 1 – Vakgericht 1: 14-12

Nummer drie EKCA bleek net iets te sterk voor de Enschedese studenten, die door de nederlaag voorlopig in de middenmoot zullen blijven staan. Over twee weken speelt de ploeg weer, dan thuis tegen het Hengelose HKC.

Lacrosse

Dames, 3e divisie: Enschede Phoenix 1 – Nijmegen Kannibalz 2: 7-10

Geen overwinning voor de lacrosse-dames tegen de nummer twee Nijmeegse Kannibalz. De Enschede studentes blijven door de nederlaag op de vierde plek staan.

Heren, 2e divisie: EnschedePhoenix 1 – Tilburg/Leiden Combinatie: 5-6

Ook de heren bleken niet in staat te winnen. Het combinatieteam uit Tilburg en Leiden bleek nipt te sterk voor de heren uit Enschede.

Softbal

Dames, 3e klasse A: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – Blue Hawks 1: 7-6

Net als bij de heren kende de dames van het combinatieteam van de Hitters en de Giants een spannende wedstrijd, maar dit keer was het het Twentse team dat met de overwinning aan de haal ging. Woensdag wacht de derby tegen de Tex Town Tigers.

Tennis

Gemengd, 3e klasse: T.C. Ludica 1 – T.V. Woolderes 3: 7-1

Net als vorige week bleek Ludica ruim te sterk voor haar tegenstander, waardoor de studenten ruim aan kop blijven. Over twee weken wacht nummer twee Didam, dat op zes punten van de Enschedeërs staat.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: HHC 1 – Drienerlo 1: 3-2

In haar voorlaatste wedstrijd bleken de studentes van Drienerlo net niet in staat een punt uit Hardenberg mee te nemen. Komende week wacht de afsluiting van de competitie, thuis tegen hekkensluiter asv Dronten.

Heren, 3e klassse D: Marienberg 1 – Drienerlo 1: 4-2

Ook de heren van Drienerlo slaagden er niet in hun voorlaatste wedstrijd te winnen. Nummer drie Marienberg bleek net als in de heenwedstrijd te sterk voor de studenten. Komende week sluiten de studenten de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Juliana '32.