UT tekent overeenkomst met SCNU in China

| Jellien Tigelaar

Een belangrijke stap in de samenwerking met de South China Normal University (SCNU): de UT tekende donderdag een overeenkomst met de universiteit in Kanton (Guangzhou), China.

Door de zogeheten ‘Joint Lab’-overeenkomst krijgt de UT toegang tot specifieke onderzoeksfaciliteiten en nieuwe financieringsbronnen in China.

Nanotechnologie

De UT en SCNU gaan kennis en technologieën delen, studenten uitwisselen en een double degree voor promovendi opzetten. De UT gaat zich inzetten voor een pre-master nanotechnologie bij SCNU, die vervolgens toegang geeft tot de master nanotechnologie aan de UT. Zo kan vanuit China een stroom studenten die aan de Twentse toelatingseisen voldoen op gang komen.

Internationalisering

'De inhoud van de samenwerking sluit aan bij onze internationaliseringsambities', zegt UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs die de overeenkomst in China tekende. 'Het premasterprogramma kan de instroom in meerdere UT-masters over een langere periode verhogen.'

'Veel wilskracht'

UT-hoogleraren Jan Eijkel en Albert van den Berg, beide honorair hoogleraar aan de SCNU, zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor deze Joint Laboratory Optofluidic Technology and Systems agreement. 'We wisten al dat China een interessant perspectief biedt voor de UT, maar deze universiteit gaat nu echt zaken met ons doen', vertelt Eijkel.

Van den Berg: 'Een onderdeel van deze samenwerking is een project in de chemische technologie dat we gezamenlijk gaan opzetten, ook met hulp van de Nederlandse wetenschapsfinancierder NWO. Van beide kanten is er veel wilskracht om verder samen te werken, een mooie ontwikkeling.'

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.