Arriba verliest, tegenstander is kampioen

| Peter Wolbers

De basketballers van Arriba zagen zaterdag definitief hun kansen op het kampioenschap in rook opgaan. De nummer twee van de competitie moest winnen van koploper Uitsmijters om nog hoop te houden op de titel, maar de ploeg uit Almelo trok aan het langste eind (66-73) en kroonde zich daarmee tot kampioen.

Photo by: Arjan Reef

Arriba stond voorafgaand aan het duel in punten gelijk met de lijstaanvoerder, maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld. De Uitsmijters waren nog ongeslagen en konden met een zege op de studenten de titel binnen slepen. Hoewel Arriba bij een verlies in theorie nog in punten gelijk zou kunnen komen, zou het onderling resultaat in het voordeel van de Almeloërs zijn.

Hoopvol

Met die kennis in het hoofd begon Arriba hoopvol aan het duel, maar werd het al snel duidelijk dat het voor een zware missie stond. De Uitsmijters toonden aan niet voor niets bovenaan te staan en sloegen al snel een gat. De studenten konden enkel volgen en keken bij rust tegen een 29-35 achterstand aan.

Te machtig

Na de hervatting bleef Arriba achter de feiten aanlopen, zonder dat de Uitsmijters de marge onoverbrugbaar maakte. In het vierde kwart leek dat de koploper even fataal te worden. De studenten kwamen terug tot 58-59 en hadden zelf kansen om de leiding over te nemen. Een kleine tempoversnelling van de Uitsmijters bleek Arriba echter te machtig, waardoor de ploeg uit Almelo de zege en de titel kon vieren.

'Heel lastig'

Bas Reuvekamp, coach van de Arriba-heren, was na afloop realistisch: ‘Vooraf had ik m’n spelers gezegd dat het mooi zou zijn als we dit kampioensfeestje konden uitstellen. In het vierde kwart komen we tot één punt, maar dan maken zij twee keer onder grote druk een score. Dan wordt het tegen zo’n ervaren team heel lastig.’

Vrezen voor tweede plek

Door de nederlaag is niet alleen de titel uit zicht, maar moet de ploeg ook vrezen voor de tweede plek. Mocht nummer drie The Jugglers haar drie resterende wedstrijden winnen, dan passeren zij op basis van onderling resultaat de studenten. Reuvekamp ziet de kansen van Arriba somber in. ‘Ik denk dat The Jugglers wel alles winnen en dan worden wij dus weer derde. Vorig jaar was het exact hetzelfde verhaal, toen werden zij ook op onderling resultaat tweede en wij derde’, aldus Reuvekamp, die een derde plaats teleurstellend zou vinden. ‘Ik vind dat wij in deze competitie wel tweede hadden moeten worden.’

Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Stars ‘84 1: 80-21

De dames van Arriba deden wat er van hun verwacht werd en wonnen ruim van het nog puntloze Stars ’84. De studentes zijn al zeker van de tweede plek en spelen feitelijk nergens meer om. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij Isala uit Deventer.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1- Stevo 2: 24-19

Een kleine stunt van de Cabezota-dames tegen subtopper Stevo. In de uitwedstrijd was de ploeg uit Geesteren nog met 35-12 te sterk, maar ditmaal trokken de studentes aan het langste eind. Door de overwinning eindigt de ploeg sowieso op de veilige achtste plek, al speelt het komende week nog wel tegen het Hengelose B.W.O.

Heren, 2e klasse A: Cabezota 1 – Duiven 1: 29-29

Pas voor de tweede keer deze competitie slaagde kampioen Cabezota er niet in een wedstrijd winnend af te sluiten. Duiven zorgde in Enschede ervoor dat de studenten voor de tweede keer gelijkspeelde. Komende week sluit Cabezota de competitie af met een uitwedstrijd in Wijchen tegen The Flyers.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Zeewolde 1 – DHC Drienerlo 1: 7-0

De hockeysters van DHC bleken niet bij machte subtopper Zeewolde pijn te doen. Door het resultaat blijft de ploeg voorlopig op plek negen staan. Komende week wacht een belangrijk duel tegen mede-degradatiekandidaat Zutphen.

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – HVA 1: 3-0

De heren van DHC blijven goed presteren in 2016 en boekten hun derde overwinning in evenzoveel wedstrijden dit kalenderjaar. Komende week gaan de studenten in Hengelo op bezoek bij Twente, dat in punten gelijk staat.

Lacrosse

Dames, 3e divisie: Utrecht 3 – Phoenix Enschede 1: 10-13

Een mooie overwinning voor de lacrosse-dames tegen nummer twee Utrecht. De eerstvolgende wedstrijd voor de studentes is pas op 8 mei.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: De Toekomst 2 -Thibats 1: 7-3

Ondanks een zware nederlaag plaatste Thibats zich wel voor de promotiepoule, zij het op een nippertje. Daar speelt het komende week uit tegen koploper Blauw-Wit, dat in theorie dan kampioen kan worden.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: TVC’28 1 – Drienerlo 1: 2-2

De Drienerlo-dames lijken fan te zijn van de uitslag 2-2, want de studentes boekten voor de derde keer op rij dit resultaat. Ditmaal was het TVC uit Tubbergen dat de punten deelde met Drienerlo. Komende week ontvangen de studentes thuis Den Ham.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Kloosterhaar 1: 1-1

Ook de heren van Drienerlo kwamen niet verder dan een gelijkspel. Kloosterhaar, slechts één punt onder de studenten, bleek een te taaie tegenstander voor de volle buit. Komende week spelen de heren uit tegen koploper DZSV uit Dinxperlo.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Krekkers 3: 2-3 (24-26, 23-25, 25-19, 25-23, 6-15)

De Harambee-dames toonden karakter door na het verlies van de eerste twee sets terug te komen tot 2-2, maar gaven uiteindelijk in de slotset niet thuis. Door de nederlaag loopt concurrent Krekkers een punt uit op de studentes, die komende week op bezoek gaan bij koploper WVC Volley.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – HVV 1: 4-0 (25-22, 25-18, 25-23, 25-19)

Een onverwachts soevereine overwinning voor Harambee tegen HVV, dat daardoor nog niet kampioen is. Harambee blijft tweede en maakt met nog drie wedstrijden te gaan nog een theoretische kans op de titel. Daarvoor dient eerst komende week subtopper Hevo uit Heino opzij gezet te worden.

Waterpolo

Dames, WS Twente 2 – Piranha 1: 15-1

Twee weken na de eerste competitiezege van het seizoen leden de waterpolosters van Piranha een zware nederlaag tegen nummer drie WS Twente. Over twee weken sluiten de studentes de competitie af met een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot EZC.

Heren, 2e klasse B: EZC 2 – Piranha 1: 7-5

Nummer twee EZC bleek nipt te sterk voor nummer drie Piranha. De derde plek is voor de studenten nu ook het maximaal haalbare. Komende week ontvangt de ploeg het Almelose De Veene.

Foto: archief

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.