Geen Skeuvel-succes bij NSK Allround

| Peter Wolbers

Bij het NSK Allround in Enschede, dit jaar georganiseerd door Skeuvel, zijn de Enschedese deelnemers buiten de prijzen gevallen. De beste prestatie werd neergezet door Niels Leliveld, die bij de heren achtste werd.

In het damestoernooi kwam Skeuvelaar Esther Nauta mede door een achtste plaats op de slotafstand (3.000 meter) tot de elfde plek in het algemeen klassement. Esmee Visser uit Amsterdam pakte de titel, voor tweevoudig winnares Willemijn Cnossen (Heerenveen). Visser won drie van de vier afstanden en reed bovendien drie records uit de boeken. Zowel op de 1.500 meter als de 3.000 meter reed ze een toernooirecord en daarnaast haalde ze nog een puntenrecord in het algemeen klassement. Esmé Stollenga, winnares van het brons, zette op de 500 meter een nieuw toernooirecord neer.

Bij de heren eindigde Niels Leliveld, twee weken geleden nog kampioen allround bij het Skeuveltoernooi, als achtste in het algemeen klassement. Bij de editie van vorig jaar won Leliveld nog brons.

Joep Kalverdijk

De Amsterdamse Joep Kalverdijk pakte na zijn winst in 2014 voor de tweede keer de titel. Kalverdijk won de eerste drie afstanden en had daardoor op de 5.000 meter ruim genoeg over op de uiteindelijke nummer twee, Gerwin Colje uit Utrecht. Kalverdijk zette met zijn 500 meter bovendien een toernooirecord neer. Ronald Ligtenberg uit Amsterdam completeerde het podium.

Overige sportuitslagen:

Basketbal

Dames, 2e klasse C: Uitsmijters 2 – D.B.V. Arriba 1: 64-45

Voor de tweede keer in één week bleek koploper de Uitsmijters te sterk voor de studentes van Arriba. Ditmaal was de marge wel zo’n twintig punten kleiner. Door het resultaat eindigt het team zo goed als zeker op de tweede plaats. Komende week speelt Arriba tegen nummer vier Peatminers.

Heren, 1e klasse B: Twente Buzzards 2 – D.B.V. Arriba 1: 43-79

Door de achtste zege op rij zijn de studenten van Arriba momenteel aan een sterke reeks bezig. Hekkensluiter Twente Buzzards bleek niet bij machte Arriba af te stoppen. Komende week gaan de basketballers op bezoek bij middenmoter Isala uit Deventer.

Floorball

Heren, 1e divisie: Messed Up 1 – UFC Groningen 1: 7-1

Een ruime overwinning voor de studenten van Messed Up tegen hun Groningse collega’s. Door de zege stijgen de Enschedeërs naar de tweede plek. Winnen de UT-studenten over twee weken van het nog ongeslagen Blue Falcons, dan mogen ze strijden om promotie naar de Eredivisie.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – TDAS Agency/E.H.C. ’95 1: 17-18

De dames van Cabezota trokken tegen de nummer twee van de competitie nipt aan het kortste eind. Komende week wacht wederom een zware thuiswedstrijd, dan tegen nummer drie De Tukkers.

Heren, 2e klasse A: Cabezota 1 – Blauw Wit 1: 31-19

Door de veertiende zege in vijftien wedstrijden stevenen de heren van Cabezota op het kampioenschap af. Met nog vijf wedstrijden te spelen lijkt de titel slechts een kwestie van tijd. Komende week kunnen de studenten een grote stap zetten als ze op bezoek gaan bij nummer twee Plus Severijn/Heeten.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Roreko 1: 16-21

Een onverwacht verlies voor de studenten tegen hekkensluiter Roreko. Door de nederlaag verliest Vakgericht de aansluiting met de top twee. Komende week mogen de korfballers tegen nummer vier Olympus ‘58 proberen dit resultaat recht te zetten.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse: Thibats 1 – Blauw-Wit 2: 2-7 (niet afgemaakt)

Bij een 2-2 en 10-6 stand in de laatste wedstrijd van de avond werd de wedstrijd tussen Thibats en Blauw-Wit gestaakt. Op wedstrijdpunt voor de studenten deed de portier van het Sportcentrum de lichten uit en kon er niet verder worden gespeeld. De laatste partij wordt komende week in Almelo in zijn geheel overgespeeld.

Voetbal

Dames, 3e klasse E: Heino 1 – Drienerlo 1: 1-3

Bij de hervatting van de competitie boekten de voetbalsters van Drienerlo direct een fraaie uitzege bij nummer drie Heino. Komende week ontvangen de studentes koploper Juliana ’32.

Heren, 3e klasse D: Zelos 1 – Drienerlo 1: 1-5

Ook de Drienerlo-heren wonnen afgelopen weekend hun uitwedstrijd. Laagvlieger Zelos bleek niet opgewassen tegen de studenten, die komende week thuis hekkensluiter Sportlust Glanerbrug ontvangen.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – DeVolCo ’88 1: 4-0 (25-20, 25-17, 25-21, 25-22)

De heren van Harambee lijken in goede vorm te verkeren, want tegen DeVolCo uit Deventer boekten de studenten alweer hun zesde zege op rij. De koppositie lijkt voorlopig nog uit zicht, maar de tweede plek is inmiddels binnen handbereik. Over twee weken spelen de volleyballers thuis tegen middenmoter Hevo.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: ZIGNEA 1 – Piranha 1: 8-8

Duur puntverlies voor Piranha in de strijd om het kampioenschap. Middenmoter ZIGNEA hield in Emmeloord de studenten op een gelijkspel, waardoor de marge tussen Piranha en koploper De Grunte nu meer dan drie punten is. Komende week gaan de waterpoloërs op bezoek bij Scholtenhagen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.