Winterconcerten van MSO

| Maaike Platvoet

Het Musica Silvestra Orkest, hét studentensymfonieorkest van de UT, geeft de komende week drie winterconcerten onder leiding van de nieuwe dirigent Peter Bogaert. De aftrap is morgen, met een ‘teaserconcert’, in samenwerking met SHOT, het Studenten Harmonie Orkest Twente.

MSO staat sinds september onder leiding van een nieuwe dirigent: Peter Bogaert. Deze uit Antwerpen afkomstige violist, componist en dirigent begon al op 6-jarige leeftijd met viool spelen. Na studies in Amsterdam, Basel, Berlijn en Den Haag is hij momenteel werkzaam als plaatsvervangend concertmeester bij het symfonieorkest in Enschede.

Muziek uit het classicisme

Onder zijn leiding heeft MSO een nieuw programma ingestudeerd: Haydn, Symfonie nr 101: De Kolk, Mendelssohn, Symfonie nr. 3: Schotse Symfonie en Schubert, Overture in Italiaanse stijl. Met dit programma slaat het orkest een nieuwe weg in: muziek uit het classicisme.

Kaartjes

Het dubbelconcert met SHOT is morgenavond in de Audiozaal van de Vrijhof, om 20.00 uur. Kaartjes zijn te bestellen via: http://concert4you.nl/concert/dubbelconcert-shotmso/.

De twee winterconcerten zijn op 10 februari, in de Audiozaal van de Vrijhof. En op 14 februari in de Hervormde kerk in Haaksbergen.

Kaartjes via: http://concert4you.nl/organisator/musica-silvestra-orkest/

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.