Gezocht: ideeën voor Living Smart Campus

| Maaike Platvoet

Heb jij een goed plan voor de Living Smart Campus? Een idee dat wetenschappelijk uitdagend en maatschappijgericht is? Lever dan je voorstel in voor maandag 25 januari 12 uur bij het college van bestuur.

De Living Smart Campus (LSC) is een programma gericht voor campusontwikkeling. LSC bestaat uit een verzameling projecten waarbij de campus gebruikt wordt als living lab. Die projecten kunnen vanuit het onderzoek komen, maar ook vanuit het onderwijs, de ondersteuning of een studenteninitiatief zijn.

Campus app

Eerder voorbeelden van geslaagde projecten zijn Create Tomorrow, Outdoor Fitness en de campus app die nog in ontwikkeling is. Nu moeten daar dus nieuwe ideeën bijkomen, mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet een nieuw project ‘wetenschappelijk uitdagend’ zijn, ‘maatschappijgericht’, ‘potentieel spraakmakend’, bij ‘voorkeur betrokkenheid van externe partijen, maar ook ‘van het primair proces én de ondersteuning’ en ‘kortdurend’. UT’ers met ideeën kunnen een voorstel schrijven waarin moet staan wat de context is, doel, werkwijze en welke in- en externe partners betrokken zijn.

Workshop

Op 5 februari zal er een workshop zijn om de geselecteerde projecten te bespreken. CvB-lid Mirjam Bult, wetenschappelijk directeur Maarten van Steen van het CTIT en SU-bestuurder Eline van Hove vormen de stuurgroep van Living Smart Campus. Zij stellen in samenwerking met de projectgroep (Pim Fij, Jan-Laurens Lasonder, Mariëlle Winkler, Bertyl Lankhaar en Valentine Veenhof) een plan van aanpak op dat voor de zomer van 2016 gereed moet zijn.

Het indienen van de plannen kan tot maandag 25 januari 12.00 uur, via een mail aan [email protected], Bertyl Lankhaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.