Van Rijn bij afscheid Van Montfort

| Kitty van Gerven

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een van de sprekers tijdens het minisymposium dat woensdag 20 januari in De Waaier wordt gehouden ter gelegenheid van het emeritaat van professor Guus van Montfort, bijzonder hoogleraar zorg en medische technologie. Ook Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, zal dan het woord voeren.

Het symposium staat in het teken van de technologie en het ondernemerschap in de ouderenzorg. Van Rijn gaat tijdens zijn rede in op de veranderingen in de ouderenzorg en het overheidsbeleid. De Boer besteedt vooral aandacht aan het ondernemerschap in de zorg en de samenwerking tussen bedrijfsleven, universiteit en zorgsector.

Paneldiscussie

Vervolgens is er een paneldiscussie onder leiding van Maarten IJzerman, pro-decaan Health and Biomedical Technology, waarin allerlei actuele ontwikkelingen in de zorg aan de orde komen, zoals de recente hervormingen van de ouderenzorg, de betekenis daarvoor van de technologie zoals robotica en de bijdrage die spin-off bedrijven en het ondernemerschap in het algemeen aan de ouderenzorg leveren.

Aan het eind van de bijeenkomst, die van 12.30 tot 17.00 uur duurt, zal Van Montfort zijn afscheidsrede houden. Het symposium wordt afgesloten met een feestelijke receptie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.