Donatie van 2500 euro voor Twente Academy Young

| Paul de Kuyper

Voor Twente Academy Young is 2016 goed begonnen. Of eigenlijk is 2015 goed geëindigd. Op de laatste werkdag voor kerst ontving het wetenschapsknooppunt van de UT een donatie van €2500. Dat geld gaat naar sciencecafés voor kinderen.

Anne van den Bos van Twente Academy Young, dat zich richt op wetenschap- en techniekeducatie aan (jonge kinderen), ontving de dag voor kerst een donatie van 2500 euro voor het wetenschapsknooppunt van de UT waar zij projectleider van is. De cheque was afkomstig van machinebouwbedrijf SPIE Planatec uit Hengelo.

Planatec schenkt jaarlijks het geld dat het bedrijf begroot voor relatiegeschenken aan een goed doel. Dat doel was in 2015 dus Twente Academy Young.

Zabuki wordt XperimenTA

Van den Bos geeft aan dat ze de schenking van 2500 euro komend jaar wil besteden aan de kindersciencecafés. Twente Academy Young organiseerde die afgelopen jaren onder de naam Zabuki om basisschoolleerlingen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. In 2016 draagt de activiteit een nieuwe naam: XperimenTA.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.