Lange rijen voor nieuwjaarsontbijt

| Maaike Platvoet

Het was dringen vanochtend in het Theatercafé en de foyer van de Vrijhof. Maar het was het wachten waard, want studenten en medewerkers werden getrakteerd op een uitgebreid nieuwjaarsontbijt.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Ook het programma dat daarna volgde, was in trek bij de honderden studenten en medewerkers die zich hadden aangemeld voor het nieuwjaarsontbijt. Zij werden toegesproken door collegevoorzitter Victor van der Chijs.

Making a real difference

De kern van zijn boodschap was dat de UT haar maatschappelijke impact moet behouden en vergroten. Niets voor niets luidt het thema van dit UT lustrumjaar ‘University of impact, making a real difference’. Van der Chijs haalde een aantal gebeurtenissen uit 2015 aan – zoals de vluchtelingencrisis en de aanslagen in Parijs – en zei dat techniek een rol kan spelen in het oplossen van bepaalde problematiek. ‘Denk bijvoorbeeld aan drones, die als surveillance worden ingezet. Het is onze taak als UT om te helpen en zoeken naar oplossingen. Laten we daar vandaag al mee beginnen.’

Take your time girl

De Nederlandse zanger Niels Geusebroek liet daarna enkele nummers horen, zoals de hits Year of the summer and Take your time girl. Maarten van Steen, wetenschappelijk directeur van het CTIT, deed een oproep aan de UT’ers om mee te werken aan de living smart campus.

Vervolgens werden de UT in de media prijzen uitgereikt. Die gingen dit jaar naar hoogleraar René Torenvlied, naar decaan en hoogleraar Hans Hilgenkamp en naar hoogleraar Wilfred van der Wiel. De eerste prijs ging naar hoogleraar Sabine Siesling, voor haar onderzoek naar borstkanker.

Tot slot werd het publiek nog getrakteerd op een optreden van stand-up comedian Greg Shapiro én op een sportshirt.

Het nieuwe werkjaar is begonnen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.