Overtuigd van inspirerende inhoud

| Sieme de Wolf

Hoe zijn wij als mensheid zo ver gekomen? En hoe helpen wetenschap en technologie ons bij verdere ontwikkeling? Tijdens de Week van Inspiratie kom je dichter bij het antwoord. Met experts, exposities en gratis lunch.

‘The foundations of our life’ is het centrale thema van de Week van Inspiratie. Voormalig Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer trapt het evenement af en deelt zijn visie op de politiek. Bekende sprekers als Rob Wijnberg en Marli Huijer schijnen later die week hun licht op urgente, maatschappelijke kwesties.

‘De verhalen gaan over het aanpakken van de uitdagingen van onze tijd, de symposia over al het moois dat hier op de campus plaatsvindt,’ vertelt Erik Kemp, student technische informatica en organisator van de Week van Inspiratie, die van 23 tot 26 november loopt.

Belevingswereld

‘De sprekers hebben we uitgekozen omdat we ze gaaf vinden, ze vertellen echt iets nieuws en raken de belevingswereld van de studenten,’ zegt Kemp. De onderwerpen zijn toegespitst op studenten en medewerkers van de UT, en daarbuiten toegankelijk voor iedereen die niet terugdeinst voor grote vraagstukken.

Een greep uit het programma: maandag deelt voormalig Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer zijn visie over de huidige stand van zaken in het Nederlandse politieke systeem. Dinsdag legt Correspondent-baas Rob Wijnberg uit waarom we niet alles moeten geloven wat we op het nieuws zien en vertelt Denker des Vaderlands Marli Huijer over de waarde van tijd. Ook is er een expositie over mars-expeditie Curiosity.

Woensdag vertelt Harvard-professor Eric Mazur over de vraag waarom ogenschijnlijk succesvolle studenten soms falen op de werkvloer en drop-outs het vaak juist halen.

Luchtiger zaken

Kemp: ‘De lezingen zijn tijdens de lunch. De studenten kunnen hier gratis broodjes eten en een mooi, inspirerend verhaal horen. Zo sla je twee vliegen in één klap.’

Wat voor Erik de Week van Inspiratie een succes zou maken? ‘Als alle stoeltjes gevuld zijn. We zijn overtuigd van de inhoud van het programma. Ik zou het mooi vinden als studenten en medewerkers hun kans pakken en zich laten inspireren.’

Er is tijdens de week ook tijd voor luchtiger zaken: ‘Donderdag is er een symposium over de UT zelf, de succesverhalen. ’s Avonds houden we dan een pubquiz. Het belooft een mooie dag te worden, als je kan moet je gewoon komen!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.