Wielervereniging Klein Verzet fietst naar Utrecht

| Marly Bergen

Electrotechniekstudent Arjan Douma (21) fietst vrijdag met zes anderen richting Utrecht om de Tour de France te bekijken. Hij zag de oproep hiertoe in de Tubantia en zag het wel zitten om mee te doen op uitnodiging van de UT met de ‘Twentse Etappe’.

‘Ik fiets bij Klein Verzet, de Drienerlose studentenwielervereniging, en ik zag de oproep in de krant’, vertelt Douma. ‘Het leek me leuk om hieraan mee te doen, dus heb ik gekeken wie er nog meer mee wilde doen.’

Adje

‘Adje, van Paul de Leeuw, fietst ook mee’, zegt Douma. ‘Die duwen we gewoon richting Utrecht!’, lacht hij. Ook bekend oud-wielrenner Joost Posthuma fietst mee. ‘Dat is de ploegleider’.

Tubantia

Abonnees van de Tubantia konden zich opgeven voor de 130 km lange fietsroute naar Utrecht. Tot een maximum van 120 deelnemers. Voor zover Douma weet, zijn zij de enige wielerploeg die meedoen met deze ‘Twentse Etappe.’

Start van de Tour de France

Aankomende zaterdag begint de Tour de France. Het 'Grand Départ' is in Utrecht. Zondag 5 juli is de eerste etappe met de start in Utrecht en de finish op de Neeltje Jans in Zeeland.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.