Thales beloont talent met studiebeurs

| Sandra Pool

Een studiebeurs van vijfduizend euro, dat ontvingen de drie UT-studenten Jeroen Monteban (business & IT), Sebastiaan la Fleur (technische informatica) en Jip Spel (technische informatica) vandaag uit handen van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs.

Photo by: Rikkert Harink

Financier Thales Nederland gaf in totaal tien studiebeurzen weg. Het geldbedrag is bedoeld om talentvolle, technische studenten financieel te ondersteunen. Daarnaast mogen de winnaars meedenken en –werken aan projecten en krijgen ze de mogelijkheden om het bedrijfsleven te leren kennen, te sparren met begeleiders en collega’s en mogen ze bij Thales afstuderen.

Een IT-studie

Minister Bussemaker was in Enschede voor de jaarconferentie van het Nationaal Techniekpact 2020. Bij Saxion Hogeschool reikte ze de studiebeurs uit aan HBO- en masterstudenten met een IT-studie. De IT-studies was een bewuste keuze. Thales verwacht de komende jaren veel IT-gerelateerde vacatures, verdeeld over de verschillende vestigingen in het land.

Talent benutten

Met de beurzen wil Thales potentieel talent in Nederland benutten. De onderneming vindt dat bedrijven het voortouw hierin moeten nemen door talent letterlijk te belonen. Dit voorkomt volgens Thales het vertrek van excellente studenten naar het buitenland.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.