Bommetjes en bierestafette

| Dennis Hans

Negen meter hoog kwamen de spetters van de winnaar van het NSK Bommetje in het campuszwembad. Omdat Piranha dit jaar haar tiende lustrum viert, volgde na dat NSK nog het Enschedese Studentenzwemkampioenschap Bierestafette.

De 21 deelnemers sprongen donderdagavond voor hun bommetjes van de driemeterplank. ‘We hebben op die duikplank een meetlat geplaatst die tot 9 meter reikt’, vertelt Karin van Leersum (27, PSTS en TG) van de lustrumcommissie.

‘Aan de overkant van het bad staat op het dak een camera. Deze is verbonden met een beeldscherm, waarop je kunt zien hoe hoog de spetters komen.’

Au!-factor

Er waren drie prijzen te verdelen: hoogste spetters, originaliteit en de au!-factor. ‘Iedereen springt drie keer. De drie beste mannen en drie beste vrouwen springen daarna nog driemaal. Degene die dan het hoogste komt wint.’

Tijdens de finale stonden de juryleden op het dak om nog nauwkeuriger te zien hoe hoog de finalisten kwamen. De spetters van winnaar Mathijs Brandhorst kwamen uiteindelijk negen meter hoog.

Zwemmen en bier adten

Na de bommetjes was het tijd voor het Enschedese Studentenzwemkampioenschap Bierestafette, waaraan veertien teams meededen. ‘Een bierestafette bij Piranha gaat wat anders dan een normale bierestafette’, aldus Van Leersum.

‘Je begint met een baantje te zwemmen. Aan de overkant staat een biertje klaar dat je moet leegdrinken zonder de kant aan te raken. Daarna zwem je een baan terug en is de volgende van je team aan de beurt.’

Dies in najaar

De dies van Piranha is eigenlijk pas op 16 september maar vanwege de zomer zijn deze activiteiten naar voren gehaald. In het najaar volgen meer lustrumactiviteiten, zoals een cantus en een filmavond, maar ook andere sportieve activiteiten. Ook komt er nog een schuimparty voor alle studenten.


Uitslagen

Hoogste spetters vrouwen:

1. Eline Schaft - 5,8m

2. Linda van der Hout - 5,0m

3. Suzanne Stouten - 4,8m

Hoogste spetters mannen:

1. Mathijs Brandhorst - 9,0m

2. Teun Groeneweg - 5,6m

3. Niels ten Boom - 4,8m

Au!-factor:

1. Olivier Paalvast

2. Josca Scholten

3. Robbert Wiggers

Originaliteitsprijs:

1. Karin van Leersum

2. Nicole Rommens

3. Linda van der Hout

Bierestafette:

1. team Bambi

2. team Praesidium

3. team Keepers kunnen niet zwemmen

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.