Noodstop tijdens Eco-marathon

| Marly Bergen

Helaas, voor het Green Team Twente geen prijs voor de zuinigste auto bij de Shell Eco-Marathon afgelopen zaterdag. Na 4,5 rondje werd een noodstop gemaakt omdat het systeem uitviel. Wel ging het team naar huis met de communicatie award.

Een dag voor de wedstrijd ontdekte het team dat er een fout in het systeem van de H2Zero zat waardoor de auto niet op topsnelheid kon rijden. Een aantal aanpassingen later leek de auto klaar voor de start. Na 4,5 ronde gaf een fout in de sensor aan dat deze niet meer functioneerde.

Na een controle van de sensoren deed het team een nieuwe poging. Maar na 1,5 ronde bleek hetzelfde aan de hand te zijn en kon de race niet worden afgemaakt. ‘Achteraf denken we dat het komt door de hoge temperaturen’, vertelt Alyssa van Duijne, woordvoerster van het team.

Off-track awards

Het team vertrok niet met lege handen. Ze wonnen de communicatie award voor hun actieve aanwezigheid op verschillende platformen zoals facebook, twitter, de liveblog via de UT en een dagelijkse nieuwsbrief met video update. ‘We hebben hier een jaar lang hard aan gewerkt en er alles voor gedaan om alles rondom de auto te promoten dus we waren erg blij met de prijs, ons harde werken is hiermee beloond’, zegt Van Duijne.

Rockingham

Afgelopen week heeft het team een contract getekend met Air liquide, een bedrijf dat waterstof produceert. ‘Ze waren enthousiast geworden door ons verhaal en bieden ons nu de kans om eind juni mee te racen in Rockingham, Engeland. De H2Zero doet dan mee als elektrische auto.’ Over de race: ‘We waren vooral vermoeid na de race. We hebben met z’n allen een jaar lang hard gewerkt, natuurlijk waren we teleurgesteld maar de communicatie award maakte veel goed’, vertelt Van Duijne.

Komende tijd worden fouten in de auto hersteld en bereidt het team zich voor op de volgende race.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.