Maand van de vindingrijkheid

| Sandra Pool

De maand juni staat in museum TwentseWelle in het teken van vindingrijkheid. Deze menselijke eigenschap loopt als een rode draad door het programma waaraan vijf UT-ers hun medewerking verlenen.

Photo by: Foto Enschede stad

Het programma bestaat uit lezingen en creatieve workshops op avonden en zondagmiddagmatinées. Zondag 31 mei gaat UT-alumnus Peter Riezebos in gesprek met Lex Hoogduin, oud-directeur van De Nederlandse Bank en hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Centraal staat de vraag: is een gezonde economie mogelijk zonder creativiteit?

Dinsdag 2 juni geeft Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek, een lezing met als thema: waar houdt de mens op en begint de techniek? Zondag 7 juni gaat Peter Riezebos in gesprek met rectir Ed Brinksma over het onderscheid tussen Universiteit en HBO en of dat nog van deze tijd is.

Donderdag 11 juni houdt Dave Blank, hoogleraar en programmadirecteur aan het MESA+ instituut, een lezing over nanotechnologie. Op zondag 21 juni spreekt Vanessa Evers, hoogleraar sociale robotica, over de vraag wanneer nemen robots het over?

Het gehele programma vindt je hier.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.