Genoeg leerlingen voor basisschool op campus

| Paul de Kuyper

De Elfenbron, een basisschool met een vernieuwend onderwijsconcept, gaat in augustus definitief van start op de campus. De eerste ruim twintig aanmeldingen voor de school zijn binnen.

Photo by: Arjan Reef

Daarmee is De Elfenbron een kritische grens gepasseerd, zegt Marjolein van Klink, directeur van de basisschool en tot voor kort onderwijspsycholoog aan de UT. Ze verwacht dat in augustus drie groepen van samen 50 leerlingen van start gaan.

‘We hebben vooral aanmeldingen gekregen uit de midden- en bovenbouw. Dat zijn oudere leerlingen die elders om wat voor reden dan ook vastlopen. Pas nu beginnen we met de promotie en dan zullen ook de 4-jarigen ontdekken dat de school bestaat’, aldus Van Klink.

Diversiteit in de klas

De Elfenbron biedt als eerste school in Nederland Delta-onderwijs aan. Dat is een onderwijsfilosofie die Van Klink afgelopen jaren heeft ontwikkeld en die uitgaat van meer diversiteit in de klas.

Leerlingen van alle leeftijden (4 tot 12 jaar) werken met elkaar in projecten waaraan ieder op zijn eigen niveau een bijdrage levert. Daarnaast vindt er ook horizontaal onderwijs plaats: rekenles bijvoorbeeld volgen kinderen met leeftijdsgenoten.

Maximaal 50 leerlingen

De Elfenbron vindt onderdak in een deel van gebouw De Vlinder aan de Calslaan. Hier zit ook een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf.

Maximaal 50 leerlingen kunnen in augustus beginnen. In vijf jaar tijd wil Van Klink doorgroeien naar een school met ruim 200 kinderen.

Behalve dat de basisschool op de campus komt, speelt de UT geen rol bij de oprichting van De Elfenbron. Wel zullen UT-wetenschappers samen met onder andere de gemeente Enschede en onderwijsorganisaties onderzoek doen naar de kwaliteit van het Delta-onderwijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.