Enschedees succes bij UT Triathlon

| Peter Wolbers

De Twentse studententriathlonvereniging DSTV Aloha organiseerde afgelopen zondag alweer voor de dertigste keer de jaarlijkse UT-Triathlon. Hoewel er in de eerste divisie dit jaar geen Aloha-team meedeed om de prijzen (de heren en dames van Aloha komen uit in de tweede divisie en lager), was er toch een klein UT-succesje: PhD-student en oud-Aloha-triatleet Devi Wolthuizen werd met zijn team TC Twente eerste in de eerste divisie.

Bij de UT-Triathlon stonden dit jaar weer vier onderdelen op het programma:de teamtriatlon, de 1/8e triatlon, de mini-triatlon en de trio-triatlon. Bij de team-variant is het de bedoeling om het parcours met een team van vier personen af te leggen, de 1/8e triathlon is individueel, de mini-triatlon is bedoeld voor kinderen en de trio-triatlon is een estafettevorm waarin elk teamlid zijn eigen discipline heeft. Verschil met vorig jaar was dat bij deze editie ook teams uit de derde divisie deelnamen.

Aloha

In die laatste competitie deed het tweede herenteam van Aloha wel mee, maar wisten de studenten helaas geen potten te breken. Samen kwamen de heren tot de 17e tijd van de divisie. In de individuele triathlon had Aloha ook een afgevaardigde; Julian Kumle streed lange tijd mee in de subtop, maar door een strakke tijd tijdens het lopen (5e van het veld) neer te zetten sprong Kumle nog 9 plekken in het klassement en eindigde hij uiteindelijk als achtste.

Eremetaal

Sophie Lingelbach van de organisatie sprak tijdens de triathlon van een geslaagde dag: ‘Er zijn eigenlijk geen grote problemen deze editie. We hebben verder dit jaar meer dan 650 deelnemers en zitten daarmee ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. Het grootste probleem was dat we eventjes een klein tekort aan bekertjes hadden, dat was het wel.' Devi Wolthuizen zorgde aan het einde van de dag nog wel voor Enschedees eremetaal. Met zijn ploeg TC Twente 2 werd de PhD-student en oud-Aloha-triatleet eerste in de eerste divisie, waardoor het team ook meteen de leiding pakt in de competitie.

Overige sportuitslagen

Hockey

Dames, 3e klasse F: Doetinchem 1 – DHC Drienerlo 1: 4-2

Een dappere poging van de studentes van DHC bleek niet genoeg om topper Doetinchem te verslaan. Door het verlies blijven de hockeysters in degradatiegevaar, al lijken de twee onderste ploegen niet in staat DHC nog te passeren.

Heren, 3e klasse F: Quick Stick 1 – DHC Drienerlo 1: 2-4

Na 6 wedstrijden zonder overwinning en 3 gelijkspelen op een rij konden de heren van DHC eindelijk weer eens juichen. Uit bij het Heerenveense Quick Stick werd er met 2-4 gezegevierd. Volgende week sluit het team thuis af tegen subtopper Almelo.

Softbal

Dames, 3e klasse F: Giants/HTH 1 – Matchmakers 1: 12-8

Het Wageningse Matchmakers bleek niet opgewassen tegen de gecombineerde stootkracht van de Giants en de Hitters. Het mixteam draait dit seizoen vooralsnog wisselvallig met 3 overwinningen en evenzoveel nederlagen.

Tennis

Mixed, 3e klasse: Meppeler LTC 1 – TC Ludica 1: 4-4

Een putendeling in het duel tussen de twee middenmoters van de 3e klasse. Over 2 weken speelt het team van Ludica thuis tegen koploper OLTC Ready, dat vrijwel gelijkstaat met concurrent TV Woolderes. Ludica kan met een goed resultaat het kampioensfeestje van OLTC Ready wellicht verstoren.

Voetbal (veld)

Dames, 4e klasse 3: Vogido 1 – Drienerlo 1: 0-2

Een uitermate belangrijke overwinning voor de Drienerlo-dames in de strijd om het kampioenschap. Uit bij Vogido werd er met 0-2 gewonnen en door de zege staat de ploeg nu 3 punten voor op concurrent SVZW. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft de ploeg aan 4 punten genoeg om de titel binnen te slepen.

Voetbal (zaal)

Heren, promotie/degradatie play-offs Hoofdklasse: ATIK 1 – Drienerlo 1: 1-4

In de eerste wedstrijd om promotie naar de topklasse heeft Drienerlo een belangrijke overwinning geboekt. Bij ATIK uit Apeldoorn werd er met 1-4 gewonnen, waardoor een niet al te ruim verlies in de thuiswedstrijd woensdag zal volstaan om door te gaan naar de volgende ronde.

Volleybal

Heren, Regiobeker: HVV 1 – Harambee 1: 3-0 (25-13, 25-21, 25-14)

Na een prachtig bekeravontuur eindigde het verhaal voor de volleyballers van Harambee in mineur. In de finale was het Hattemse HVV ruim te sterk voor de UT-studenten, die geen moment aanspraak wisten te maken op de beker.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.