Ronan Berendsen winnaar scriptieprijs

| Marly Bergen

De 23- jarige student business administration Ronan Berendsen nam vrijdagmiddag de SeederDeBoer Scriptieprijs 2014 in ontvangst. Van de vijf genomineerden haalde de scriptie van Berendsen de eerste plaats. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bachelorstudent business administration.

Berendsen deed onderzoek naar de optimalisatiemogelijkheden van de processen op de afdeling Inpak & Logistiek bij Webprint. Hij heeft een aanmeldingsmodel ontwikkeld aan de hand van scenario-planning en verdere data-analyse. Met het vernieuwde model bespaart Webprint 19 procent op jaarbasis met de verzending van poststukken via PostNL. Webprint heeft zijn model inmiddels in gebruik genomen.

Indrukwekkende resultaten

Volgens de jury heeft Berendsen het onderzoek goed afgebakend door zich te richten op een specifiek probleem bij Webprint. Ook de goede wetenschappelijke onderbouwing maakte indruk. De jury noemt de originaliteit en opzet van de resultaten ‘indrukwekkend’.

Berendsen gaat binnenkort parttime aan de slag bij Webprint in Oldenzaal. ‘Ik borduur verder op het model dat ik onderzocht heb voor Webprint', aldus Berendsen. Daarnaast start hij in september met de master bedrijfskunde aan de UT. Momenteel werkt hij als skileraar in Oostenrijk.

SeederDeBoer is een adviesbureau en reikt dit jaar voor de derde keer samen met de UT de scriptieprijs uit.