Snuffelen aan medische studie

| Marly Bergen

Met uiterste concentratie kijken de vwo’ers Pauline Terpstra en Arman Erol naar het beeldscherm van hun laptop in het leerlingenlab. Ze zijn bezig met een onderzoek naar het hart van een fictieve patiënt. Deze opdracht maakt deel uit van het MediCamp, een speciaal kamp dat vwo’ers voorbereidt op een universitaire medische of technische studie.

Het is voor het eerst dat MediCamp plaatsvindt. Met de deelname van vijftien leerlingen is Lisanne Hilhorst, coördinator van Twente Academy zeer tevreden. ‘Elke dag staat een bepaalde module centraal waar de leerlingen mee aan de slag gaan. Vandaag is dat technische geneeskunde, gisteren stond in het thema van biomedische technologie.’ Verder zullen de leerlingen een dagdeel in het leerlingenlab doorbrengen waar ze kijken naar de werking van het hart.

Hartslag

Vanavond gaan de leerlingen de stad in om alvast het studentenleven te proeven met een daghap en poolen. Arman en Pauline vertellen dat ze veel geleerd hebben. ‘Maandag begonnen we met een sportmiddag, waar we ook elkaars hartslag gingen meten’. Ze zijn er nog niet uit of ze daadwerkelijk hier komen studeren, maar dat is ook niet het doel van het kamp volgens Hilhorst. ‘We geven leerlingen inzicht in wat de studies inhouden, ongeacht hun uiteindelijke studiekeuze.'

Als het aan de coördinator ligt wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden voor een BusinessCamp. Dit zou een kamp kunnen zijn voor leerlingen met interesse in een bedrijfskundige studie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.