Is de emancipatie voltooid (op tv)?

| Maaike Platvoet

Het Female Faculty Network en het OBP-Vrouwennetwerk organiseren op 9 maart een lezing over ‘representatie van vrouwen op tv: de emancipatie voltooid?’, in het kader van Internationale Vrouwendag.

Timotheus Vermeulen, universitair docent cultuurtheorie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, zal tijdens deze lezing met publiek kritisch kijken naar de verbeeldingen van vrouwen op de televisie. Want waarom worden de volwassen vrouwen in Girls ‘meisjes’ genoemd? En de mannen niet ‘jongetjes’? En waarom verlaten de vrouwen in Desperate Housewives nooit de straat en rijden de mannen af en aan? Met zijn kritisch blik vraagt Vermeulen zich af hoe geëmancipeerd onze samenleving nu eigenlijk is.

Vermeulen schrijft over kunst, film en televisie. Zijn meest recente boek is Scenes form the Suburbs over de verbeelding van de alledaagse Amerikaanse stad op film en televisie.

De lezing is om 12.45 in de Audiozaal van de Vrijhof. De voertaal is Nederlands. Voor de lezing is er een lunch. Opgeven kan tot 5 maart.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.