Twente Academy organiseert MediCamp voor vwo'ers

| Marly Bergen

‘Wat gebeurt er met je lichaam als je intensief sport, en hoe kun je dit meten?’ Leerlingen uit het vierde tot het zesde jaar vwo met interesse in een technische of een medische studie krijgen het antwoord op deze vragen in de voorjaarsvakantie. Dan vindt namelijk voor het eerst MediCamp plaats. Een speciaal kamp dat leerlingen voorbereidt op een technische of medische opleiding.

Medisch-technische thema’s zoals regulatie, sport en spierfuncties worden behandeld tijdens deze week. De studies technische geneeskunde en biomedische technologie staan centraal. ‘Scholieren die twijfelen over een medische studie kunnen het kamp gebruiken als studiekeuze-oriëntatie en scholieren die al een keuze hebben gemaakt, ervaren een voorsprong op medescholieren. Maar het wordt vooral een leuke en leerzame week’, aldus Lisanne Hilhorst, coördinator van Twente Academy.

De vwo’ers bezoeken een medisch bedrijf en volgen colleges van experts over onder andere de werking van het hart en de longen. Het kamp vindt plaats tijdens de voorjaarsvakantie van 23 tot 27 februari. Vijf dagen lang verblijven de leerlingen in blokhutten op de campus van de Universiteit Twente en zullen de toekomstige studenten ook zelf een onderzoeksvraag opstellen. Uiteraard is er ook ruimte zijn voor ontspanning: ‘Zo houden we een pubquiz, organiseren we een filmavond en gaan we een avond de studentenstad Enschede verkennen.’

De keuze voor technische geneeskunde en biomedische technologie als focus tijdens het kamp is geen toeval. Deze opleidingen zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de aanmeldcijfers voor de Open Dagen van 2014 zijn verdubbeld ten opzichte van vijf jaar geleden. Er is binnen de medische wereld een groeiende vraag naar goed opgeleide professionals met kennis van zowel geneeskunde als technologie.

Kijk voor meer informatie op de website van Twente Academy.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.