KIVI Students organiseert CEO-lezing

| Rense Kuipers

René Berkvens, scheepsbouwkundige en CEO bij Damen Shipyards, houdt donderdagmiddag vanaf kwart voor 4 een lezing in de Horst C101. De lezing is in het kader van de KIVI CEO-cyclus, ditmaal in samenwerking met W.S.G. Isaac Newton.

Photo by: Freeimages.com | Sam LeVan

Tijdens zo’n CEO-lezing spreken CEO’s van vooraanstaande bedrijven in de sector, met zelf een ingenieursopleiding, over hun ervaringen, hun carrière en hun bestaan als succesvol CEO. Het doel van de CEO-lezingen is om studenten en jonge ingenieurs enthousiast te krijgen voor een succesvolle carrière.

René Berkvens is sinds 2006 CEO bij Damen Shipyards, een Nederlands scheepsbouwconcern met meer dan dertig werkmaatschappijen in binnen- en buitenland en bouwt circa 40% van alle sleepboten op de wereld. Berkvens begon met een salesfunctie in Afrika, waarna hij van 1990 tot 1998 sales director was voor Amerika. Van 2000 tot 2004 was Berkvens onder andere directeur van Koninklijke Schelde, de eerste bouwer van defensieschepen in Nederland, toen het overgenomen werd van de Nederlandse overheid.

Deelname aan de lezing is gratis. Aanmelden kan via de website van KIVI Students Twente, kivi@utwente.nl of via W.S.G. Isaac Newton.