Arriba trekt aan kortste eind

| Peter Wolbers

In een enerverende wedstrijd tegen stadsgenoot The Jugglers trokken de heren van Arriba aan het kortste eind. Hoewel de basketballers de stand aan het einde van de reguliere speeltijd gelijk wisten te trekken, kon de ploeg in de verlenging uiteindelijk niet de volle winst pakken: 89-94.

Arriba begon vertwijfeld aan de wedstrijd in de derby tegen The Jugglers. De basketballers, die voorafgaand aan de wedstrijd gedeeld koploper waren, maakten nog wel de eerste twee punten, maar vervolgens nam de uitploeg het initiatief over. Arriba had het lastig in verdedigend opzicht en kon maar moeilijk bijblijven in de tussenstand. The Jugglers daarentegen bleven redelijk eenvoudig overeind en trokken het eerste kwart met 18-22 dan ook verdiend naar zich toe. In het tweede kwart herpakte Arriba zich. De achterstand werd snel verkleind en op 34-33 pakte de thuisploeg voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer een voorsprong. Al snel sloeg Arriba een gat van 7 punten en hoewel The Jugglers dat gat nog wisten te verkleinen tot 3 punten, leek er voor de studenten weinig aan de hand.

Verlenging

Na de hervatting startte de derde kwart. Verdedigend stond de ploeg goed en ook offensief lieten de studenten regelmatig mooie aanvallen zien. Al snel was de voorsprong uitgebreid naar 8 punten en leek de ploeg de wedstrijd volledig onder controle te hebben. Wat volgde was echter een volledige inzinking van de thuisploeg. The Jugglers pakten 15 punten op rij en aan het einde van het derde kwart stond Arriba plotseling 8 punten achter. In het vierde kwart moest het team risico’s nemen om nog iets te forceren en opvallend genoeg slaagde het team in die opzet. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam het team op gelijke hoogte en bijna pakte Arriba zelfs nog de volle winst. Een verlenging moest uitmaken wie er met de winst vandoor ging en in dit slotstuk bleken The Jugglers uiteindelijk toch te sterk voor Arriba: 89-94

Tegenvaller

Coach Bas Reuvekamp was uiteraard teleurgesteld met het geleden puntverlies: ‘Dit is wel een tegenvaller. We hadden veel moeite met de inside defence, het verdedigen onder de basket. In de verlenging speelden we te geforceerd en maakten we te veel slechte keuzes. Dat is het verschil tussen de routine van de tegenstander en de jonkies in ons team.’ Een verklaring voor de puntloze periode in het derde kwart had Reuvekamp ook. ‘Zij kwamen wat lekkerder in hun ritme en we konden aanvallend minder brengen. Als de schoten dan ook niet vallen dan kom je in de problemen.’

Ondanks het puntverlies, blijft Arriba wel meedoen om de titel. 17 januari hervat de ploeg de competitie tegen koploper Uitsmijters uit Almelo.

Overige sportuitslagen

Badminton

4e divisie, afdeling 7: Drachten B.C.2 - D.B.V. DIOK 1: 7-1

Een pijnlijke nederlaag voor DIOK tegen koploper Drachten. Enkel de damesdubbel werd winnend afgesloten, waardoor het team voorlopig op de derde plek blijft staan.

Floorball

1e divisie: Messed Up 1 – UFC Groningen 1: 9-2

Een solide overwinning voor de floorballers tegen nummer 4 Groningen, dat nu nog een minieme kans maakt op de tweede plaats. Dan moet er in ieder geval in de slotwedstrijd wel gewonnen worden van koploper Blue Falcons, dat nog geen puntverlies heeft geleden.

Handbal

Dames, 2e klasse NO: TDAS Agency/EHC ’95 1 – Cabezota 1: 15-15

Een prima gelijkspel tegen de nummer 2 in de competitie. Cabezota staat momenteel 8e in de competitie, maar is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen en lijkt de weg naar boven te hebben ingezet.

Korfbal

3e divisie F: Ons Clubje 1– Vakgericht 1: 12-14

Een nipte overwinning tegen middenmoter en stadsgenoot Ons Clubje. Door de zege blijft het team in het spoor van de koploper Keizer Karel. Volgende week speelt het team de laatste wedstrijd van 2014, thuis tegen Zwart Wit.

Pool

3e klasse Oost 1: Na Zdrowie – Stoottroepen: 4-2

Een nipte nederlaag tegen koploper Na Zdrowie, dat door dit resultaat ook kampioen is. Voor de Stoottroepen is de 3e plek nu het eindresultaat, al speelt het team morgen nog voor de eer tegen de nummer vier, The eight team.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – LZV/Kuypers Hair&Wel 2: 4-2

Een solide overwinning voor de zaalvoetballers van Drienerlo. Door het resultaat blijft het team tweede staan en speelt het woensdag tegen middenmoter DZVV/Fabri.nl de laatste wedstrijd van 2014.