Drie UT-spinoffs kanshebbers Young Technology Award

| Rense Kuipers

UT-spinoffs Athom, Happening en GoalGorilla zijn naast drie andere bedrijven in de race voor de Young Technology Award 2014. Dit is een prijs voor jonge en innovatieve bedrijven uit heel Nederland. De zes finalisten mogen op donderdag 11 december hun idee pitchen tegenover een jury.

Athom ontwikkelt consumentenelektronica en kun je misschien kennen van Homey, een spraakgestuurd apparaat dat zich met apparatuur in huis kan verbinden en ook kan aansturen.

Happening ontwikkelt het gelijknamige open platform voor groepschats zoals we die kennen in Whatsapp, maar dan anders. Zo biedt Happening veel meer functies, zoals een datumprikker, een groepsrekening en een eetlijst.

GoalGorilla ontwikkelt innovatieve weboplossingen, zoals social communities en intranet. Het bedrijf staat voor doelgericht denken en kracht, zoals de naam doet vermoeden. GoalGorilla ontwikkelt de nieuwe generatie business-software die kennis, energie en middelen binnen organisaties verbindt.

De andere kanshebbers

De andere bedrijven die kans maken op de Young Technology Award zijn Flexxolutions, LiveOP en Sustainable Durable Systems. Flexxolutions is een bedrijf dat high-tech textiel produceert voor onder andere het afdekken van gassen en vloeistoffen. LiveOP ontwikkelt mobiele applicaties voor hulpdiensten en Sustainable Durable Systems werkt aan duurzame oplossingen voor de vermindering van de energievraag van gebouwen.

De finale van de Young Technology Award 2014 is op donderdag 11 december in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede vanaf 18.30 uur. De hoofdprijs bedraagt 5000 euro. De Young Technology Award is een initiatief van onder andere Powered by Twente en Kennispark Twente.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.