Life & Science genomineerd voor Onderwijsprijs

| Rense Kuipers

Het schoolvak ‘Life & Science’, dat mede ontwikkeld is door de UT, is genomineerd voor de Onderwijsprijs van de provincie Overijssel. UT-studenten geven Life & Science al sinds 2009 aan getalenteerde vwo-leerlingen uit de onderbouw van het Bonhoeffer College in Enschede.

UT-studenten van Twente Academy hebben Life & Science ontwikkeld om vwo-leerlingen kennis te laten maken met wetenschap en het uitvoeren van systematisch onderzoek. Dit zijn onderwijsfacetten die in de onderbouw niet of nauwelijks aan bod komen. Bijzonder aan Life & Science is dat studenten van de UT de lessen geven en de docenten zorgen voor ondersteuning, in plaats van andersom.

Dicht bij de lesstof

Deze onderwijsvorm werkt volgens vakcoördinator Marcel van Adrichem van het Bonhoeffer College erg goed. ‘De studenten staan dicht bij de lesstof en de leerling. Zij weten als geen ander hoe het er in de wetenschappelijke wereld van de universiteit aan toe gaat. Dit laten de studenten ook aan leerlingen zien tijdens gastcolleges en excursies naar de UT.’

Perfecte armprothese

Op dinsdag 11 november wordt bekendgemaakt of Life & Sciene de onderwijsprijs wint. Op het provinciehuis presenteren vijf leerlingen uit 2-vwo dan hun ervaringen met het vak. Ze hebben een journal gemaakt met onderwerpen uit de biomedische wetenschap, zoals DNA, revalidatie, hersenen, nano, beeldvorming en chirurgie. Zo gingen sommige leerlingen de straat op met een kunsthand, in de zoektocht naar de perfecte armprothese.

Andere scholen hebben inmiddels ook belangstelling getoond om Life & Science te implementeren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.