UT-spin-off innovatiefste nano-bedrijf

| Paul de Kuyper

UT-spin-off Tide Microfluidics heeft in Salt Lake City de COMS/Young Technology Award 2014 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan het beste jonge innovatieve bedrijf op het gebied van nanotechnologie.

COMS is een grote internationale conferentie over de commercialisatie van nanotechnologie. Aan de Young Technology Award van de conferentie is een bedrag van 5000 dollar verbonden. Tide Microfluidics won bovendien de publieksprijs, goed voor nog eens 500 dollar.

Tide Microfluidics maakt echo’s twintig keer scherper waardoor een arts sneller en nauwkeuriger een diagnose kan stellen. Dit doet de spin-off door minuscule belletjes te maken die het geluid van de echomachine optimaal reflecteren. Hierdoor worden de kleinste structuren in organen zichtbaar.

Twents concept

De Young Technology Award is een concept van Kennispark-dochter Powered by Twente. Jaarlijks wordt de prijs in Twente uitgereikt aan een jong innovatief bedrijf uit Oost-Nederland. Powered by Twente organiseert ook de awardtoekenning op de COMS-conferentie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.