Nieuwe wetenschappelijk directeur CTIT

| Johannes de Vries

Het Centre for Telematics and Information Technology (CTIT) heeft per 1 januari een nieuwe wetenschappelijk directeur. Maarten van Steen is nu hoogleraar aan de Vrije Universiteit, maar komt terug op de UT, waar hij in 1983 afstudeerde bij toegepaste wiskunde.

Sinds 1 januari 2014 is Jaco van de Pol de interim-opvolger van Peter Apers, die bij EWI decaan is geworden. Aan die tijdelijke benoeming komt met de komst van Van Steen een einde. Van de Pol kan zich daardoor weer volledig gaan richten op zijn andere UT-werkzaamheden.

Van Steen studeerde aan de UT cum laude af, ging daarna als PhD aan de slag in Leiden en kwam uiteindelijk terecht bij de afdeling informatica van TNO Delft. Hij deed daar onderzoek, maar deed ook managementervaring op. Aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Vrije Universiteit in Amsterdam timmerde hij verder aan de wetenschappelijke weg. In 2002 werd hij hoogleraar. Aan de VU is hij bovendien voorzitter van de afdeling informatica.

In een persbericht laten zowel Van Steen als het CvB weten blij te zijn met de benoeming. Beiden benadrukken de toekomstperspectief van het CTIT. Van Steen wil met het CTIT 'definitief de positie van internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut verwerven'.