Wat zou jij eeuwig bewaren?

| Maaike Platvoet

Wat zou jij voor eeuwig willen bewaren? Die vraag wordt gesteld aan studenten in het Human Document Project, in het kader van de Week van Inspiratie. Deze week zal bol staan van allerlei lezingen en activiteiten en moet leiden tot een nieuwe traditie aan de vooravond van de dies van de UT.

De Week van Inspiratie vindt van 24 tot en met 28 november plaats op de UT en wordt georganiseerd door studenten uit de excellentieprogramma’s. De week is bedoeld om medewerkers en studenten te inspireren door middel van lezingen en activiteiten met vooraanstaande sprekers. Op maandag 24 november zal Ionica Smeets, bekend van de Wiskundemeisjes-column in de Volkskrant en afgelopen zomer een van de Zomergasten, de Week van Inspiratie openen. De dagen daarna zijn er in alle middagpauzes en in de avonduren lezingen en activiteiten. Zo zal Dick Swaab spreken over ‘Kunst en het brein’, CEO Mars One Bas Lansdorp over The colonization of Mars en hartchirurg Pim van Lommel en neurochirurg Michiel van Putten over near death experiences. Maar ook Gerhard Schwehm is te gast. Hij is een grote naam binnen ESA en komt vertellen over de Rosetta-missie: voor het eerst in de mensheid zullen ze een ruimtesonde laten landen op een komeet. Deze landing zal op 12 november plaatsvinden.

Traditie

‘Wat we hopen is dat we de UT-gemeenschap hiermee zullen inspireren’, vertelt Rik de Ruiter, voorzitter van organisatiecommissie. ‘En dat daardoor een community feeling ontstaat. Het is de eerste keer dat deze week georganiseerd wordt, maar het is de bedoeling dat we hiermee een traditie in gang zetten aan de vooravond van de dies van de UT.’

Het Human Document Project is onderdeel van de Week van Inspiratie. De organisatie hoopt dat studenten gaan nadenken over iets wat zij willen meegeven aan de toekomst. ‘Studenten mogen hun ideeën inzenden over aspecten van de mensheid die ze voor eeuwig zouden willen vastleggen en hoe ze dat zouden doen’, vertelt De Ruiter. ‘De ideeën worden op een wafer gegraveerd en de student met het beste idee wint een reis voor twee personen naar CERN.’ De deadline van dit project is 13 oktober. Studenten hebben nu dus nog ruim twee weken om hun idee in te zenden. Hier vind je alle informatie over het Human Document Project: www.utwente.nl/weekvaninspiratie/hdp/.

Aanmelden

Gedurende de hele Week van Inspiratie zullen er ook tentoonstellingen en posters te bewonderen zijn van studenten en hun werk. Mochten er studenten zijn die hier ook nog een bijdrage willen leveren dan kunnen zij contact opnemen met de organisatie. Alle lezingen en activiteiten zijn gratis en openbaar. De middaglezingen gaan gepaard met een lunch, hiervoor moet je je wel aanmelden.

Meer informatie staat op: www.utwente.nl/weekvaninspiratie/.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.