UT'er sticht 'Peter Riezebos Beurs'

| Johannes de Vries

Peter Riezebos, UT’er en schrijver van het boek ‘Van mavo tot Harvard’ sticht zijn ‘eigen’ onderwijsbeurs. Een percentage van de opbrengst van zijn boek schenkt hij op die manier aan de UT.

In ‘Van mavo tot Harvard’ beschrijft Riezebos hoeveel moeite hij had met de middelbare school en mbo, maar hoe hij uiteindelijk ook excelleerde in de academische wereld nadat hij zijn ‘leerobstakels’ had overwonnen.

Een groot deel van zijn studies - psychologie, communicatiewetenschap, bedrijfskunde en wijsbegeerte - volgde hij aan de UT.

‘De UT heeft in die tijd van alles voor me gedaan,’ vertelt Riezebos. ‘Ik wil daar graag iets voor terug doen.’

De Peter Riezebos Excellentiebeurs (‘een werktitel’, vertelt Riezebos) is daarvan het resultaat. Die is bestemd voor getalenteerde studenten die te maken hebben met leerobstakels.

‘Natuurlijk gebeurt er binnen de universiteitsmuren van alles aan ondersteuning, maar er zit ook altijd een financiële kant aan. Daar kan deze beurs misschien iets doen.’

Hoe groot de beurs wordt, is nog onbekend. Binnenkort spreekt Riezebos met zijn uitgever en het alumnibureau over de hoogte van het percentage. Daarna is het nog afwachten hoeveel boeken er worden verkocht. ‘Van mavo tot Harvard’ wordt op 6 oktober gelanceerd.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.