Vakgericht wint van koploper

| Peter Wolbers

Vakgericht 1 van de korfbalvereniging heeft de eerste overwinning van de competitie binnen. Na drie nederlagen op rij werd verrassend gewonnen van koploper Keizer Karel uit Nijmegen. Thuis op het kunstgras van het sportcentrum werd het 11-10.

Photo by: Arjan Reef

Sterk

Vakgericht begon sterk aan de wedstrijd. Hoewel het in de competitie nog zonder punten was, zette het zelfverzekerd Keizer Karel onder druk en was het meeste balbezit voor de thuisploeg. Na negen minuten leidde dat dan ook tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Niet veel later werd het zelfs 2-0 voor de thuisploeg. Hoewel kansen genoeg, wisten beide ploegen niet te profiteren van de geboden mogelijkheden. Mede hierdoor bleef Vakgericht eenvoudig overeind, zonder zelf verder uit te lopen.

Aanvallen

Pas tien minuten voor rust wist Keizer Karel eindelijk te scoren: 2-1. Het tegendoelpunt was het startsignaal voor Vakgericht om even gas te geven. Even later stond het dan ook plots 5-1. Enkele effectieve aanvallen en geconcentreerd verdedigen zorgde ervoor dat de Nijmegenaren even volledig de weg kwijt waren. Direct na de 5-1 werd het nog wel 5-2, maar voor elk punt dat de uitploeg maakte, scoorde Vakgericht vrijwel direct terug. Met een 7-3 ruststand kon de thuisploeg dan ook comfortabel de kleedkamers in.

Treffers

Direct na rust deed Keizer Karel iets terug, maar Vakgericht bleef eenvoudig bij en liet de marge niet kleiner dan 3 doelpunten worden. Pas na 15 minuten in de tweede helft was Keizer Karel in staat de marge verder te verkleinen. Twee korte treffers na elkaar zorgden voor een 9-7 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg. Niet veel later was de marge alweer 3 door een doelpunt van Vakgericht, maar de uitploeg sloeg direct daarna weer toe met twee opeenvolgende treffers: 10-9. Plots was de marge nog maar 1, maar een goed uitgevoerde aanval 12 minuten voor tijd zorgde voor wat ademruimte voor de thuisploeg: 11-9. In het vervolg van de wedstrijd hield Vakgericht de deur goed op slot en kwamen de Nijmegenaren er nauwelijks meer aan te pas. Pas in de allerlaatste minuut kon Keizer Karel nog profiteren van een wat makkelijk gegeven strafworp, maar verder dan dat kwam het niet. Met een 11-10 overwinning op zak tegen de koploper, kan de ploeg met vertrouwen uit kijken naar de volgende wedstrijden.

Coach

Coach Rudi Struijk was zeer tevreden na de overwinning: ‘Ja, dit was perfect. We kunnen ook echt wel goed korfballen, alleen kwam het er tot nu toe niet uit. We zijn deze competitie nog geen enkele keer met een achterstand gaan rusten, alleen stokte het aanvallend steeds. Ook vandaag was dat het geval, alleen had je nu wel een goede marge al bij rust gelegd.’ Ook over het spel was Struijk content: ‘Het spel was vandaag ook goed. De nieuwe spelers passen zich tot nu toe feilloos aan, dat is goed om te zien. Het duurt wel even voordat ons spelletje er echt goed is ingeslepen, maar hiermee kunnen we verder.’

Overige sportuitslagen:

Badminton

4e divisie afd 7: D.B.V. DIOK 1 – BC Flits 2: 5-3

Een prima begin van de competitie voor de badmintonners van DIOK. Met de overwinning op Flits uit Wierden staat het team na 1 wedstrijd op doelsaldo op de derde plaats.

Floorball

1e divisie: Messed Up 1 – FC Breda: 5-6

Een nipte nederlaag voor het vorig jaar gepromoveerde Messed Up. In een spannende wedstrijd werd pas in het derde gedeelte de wedstrijd beslist.

Hockey

Heren, 3e klasse:Zutphen H1 - DHC H1: 6-4

De heren van DHC hebben de sterke seizoensopening geen passend vervolg kunnen geven. In en tegen Zutphen werd het 6-4 voor de thuisploeg.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: DES 1 - Drienerlo 1: 1-2

Een bijzondere ontknoping bij de uitwedstrijd van Drienerlo tegen DES in Nijverdal. Pas in de 98e minuut (!) viel de beslissende treffer. Daan Koelemeijer zorgde met zijn tweede van de middag voor de 3 punten.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – ZVO/Unica Schutte ICT 1: 7-4

Een prima herstel van de zaalvoetballers van Drienerlo na de nederlaag in de competitieopening. Tegen de mannen uit Ommen werd er duidelijk gewonnen: 7-4.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Ecare Apollo 8 HS2 – Harambee HS1: 3-2 (25-17, 19-25, 20-25, 25-21, 15-13)

Een nipte nederlaag in de seizoensopening voor de heren van Harambee. Pas in de slotset moesten de studenten zich gewonnen geven.

Dames, promotieklasse A: Krekkers DS3 – Harambee DS1: 4-0 (25-17, 25-15, 25-16, 25-17)

Een kansloze nederlaag voor de dames van Harambee. In hun seizoensopening werden ze door thuisploeg Krekkers uit Mariaparochie volledig overklast.