Vier oplaadpalen voor telefoons en tablets op UT

| Johannes de Vries

Op de UT zoeken naar een leeg stopcontact (of zelf ergens een stekker uittrekken) om je telefoon op te laden is sinds vorige week niet meer nodig: het facilitair bedrijf heeft op de campus vier oplaadpalen geplaatst met in totaal veertig aansluitingen voor mobiele telefoons en tablets. Studenten en medewerkers kunnen daar gratis gebruik van maken.

Photo by: Redactie UT Nieuws

De oplaadpalen staan in de Horst, Spiegel, Hal B en de Bastille en tellen elk tien kastjes: vier voor iPhone’s (met oude én nieuwe aansluiting), vier voor telefoons met een micro-USB-aansluiting, één voor een iPad en één voor een ander soort tablet. De kastjes kunnen met een sleutel afgesloten worden, mits er daadwerkelijk een apparaat aan de lader ligt.

Volgens Roy Juninck, die het project namens het facilitair bedrijf leidde, zijn de oplaadpalen met ‘quick chargers’ de beste oplossing voor een steeds belangrijker probleem.

Juninck: ‘We zijn steeds meer afhankelijk van mobiele devices. Dan is het fijn als je je apparaat binnen dertig minuten helemaal kunt opladen.’

Service van het FB

Het creëren van oplaadpunten op de UT is een idee uit de hoed van het facilitair bedrijf zelf. Het FB is dan ook degene die voor de nieuwe apparaten heeft betaald.

‘Vergelijkbare apparaten staan steeds vaker bij restaurants en winkels,’ legt Eveline Kuypers van het FB uit.

‘En hoewel we als FB niet per se geld over hebben, zagen wij onszelf wel als dé aangewezen partij om zo'n service ook voor de UT te regelen. Het is dus gewoon een extra dienst die we toevoegen aan de huidige services die we op de UT leveren.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.