Wedstrijd High-Tech Hitters valt in water

| Peter Wolbers

De een-na-laatste thuiswedstrijd van de honkballers van de High Tech Hitters 1 kon zondag niet worden uitgespeeld. Hoewel men nog wel begon aan de wedstrijd tegen het Utrechtse UVV, werd vanwege aanhoudende regenval in de tweede inning besloten de wedstrijd te staken.

Onder enigszins natte omstandigheden werd er zondagmiddag begonnen aan de thuiswedstrijd tegen de honkballers van UVV. Hoewel de lichte regenval aanhield, werd het weer geschikt genoeg bevonden door de scheidsrechter om de wedstrijd door te laten gaan. UVV kende geen problemen met de regen en kreeg in de eerste inning al snel drie man op de honken, om vervolgens met een ‘grand slam homerun’ direct een 4-0 voorsprong te nemen. Tussendoor werd de wedstrijd al even stilgelegd vanwege de sterker wordende regen, maar al snel kon de wedstrijd worden hervat. De Hitters lieten zich echter niet uit het veld slaan door deze teleurstelling en konden niet veel later de derde uit noteren.

Inning

In de gelijkmakende helft lieten de Hitters zien zelf ook goed te kunnen slaan. Na eerst een man op de honken te hebben gekregen, profiteerden de Hitters even later van een fout in het veldspel om zo, naast weer een man op de honken, het eerste punt binnen te lopen: 1-4. In de volgende slagbeurt kwamen de Enschedeërs door middel van een homerun zelfs op 3-4.Hoewel in het restant van de eerste inning de Hitters geen punten meer pakten, leek het spelverloop een spectaculaire wedstrijd te beloven.

Gestaakt

Niets bleek echter minder waar. Hoewel UVV nog wel begon aan de tweede inning, werd de regenval al snel dermate hevig dat de scheidsrechter wederom het spel stil moest leggen. Wat volgde was een lange onderbreking van meer dan een half uur, alvorens werd besloten dat het veld door de regen onbespeelbaar was geworden. Met maar anderhalve inning gespeeld werd de wedstrijd uiteindelijk gestaakt en konden beiden teams weer naar huis.

Wanneer de wedstrijd tegen UVV wordt ingehaald is nog onbekend. 13 juli spelen de Hitters hun laatste thuiswedstrijd van dit studiejaar. De Knickerbockers uit Soest zijn dan de tegenstander.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.