Innprove Solution krijgt valorisatiebeurs

| Redactie

UT-onderzoekers Jan Harmen Wiebenga en Johan Hol hebben van technologiestichting STW een valorisatiebeurs van 200.000 euro ontvangen. Het duo kan daarmee het werk van hun spin-off bedrijf Innprove Solutions verder uitbouwen. Het is de laatste keer dat STW de beurs uitreikt als gift, hierna wordt het een lening.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De spin-off richt zich op het ontwikkelen van een software pakket voor het voorspellen van tribologisch gedrag: een tak van de werktuigbouwkunde die de gevolgen van contact tussen materialen onder verschillende omstandigheden onderzoekt: gesmeerd of droog, ruw of gepolijst, snel of langzaam, warm of koud.

Motorkap

Wiebenga en Hol ontvangen grote belangstelling uit de markt voor hun product, dat ze tijdens hun promotieonderzoek op de UT ontwikkelden. Dat deden ze samen met onderzoeksinstituut M2i. Het duo promoveerde binnen de vakgroep Technische Mechanica van de faculteit CTW. Hun softwarepakket wordt vooral in de automobielindustrie gebruikt om het tribologisch gedrag en de wrijving in de productieprocessen van nieuwe onderdelen, zoals een motorkap of autodeur, nauwkeurig te voorspellen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.